Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ovnsbakte sardiner




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgferske sardiner
1dashsalt
5feddhvitløk
60grpersille
4ssolivenolje
1stksitron, saften
1tsoregano, tørket
1dashnykvernet svart pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ovnsbakte sardiner med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier195,51465,31Kcal
Protein9,2722,06gram
Karbohydrat0,661,57gram
Kostfiber0,451,07gram
Fett17,2140,96gram
Mettet fett3,799,02gram
Salt0,110,26gram
Pris på oppskriftenKr 13,17Kr 31,34Kroner
Hele oppskriften veier952 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrap skjellene av fisken med den butte enden av en liten kjøkkenkniv. Begynn med halen og skrap mot hodet. Pass på at du ikke skjærer hull i skinnet.

Klipp eller skjær av hodene. Sprett opp buken og ta ut innvollene. Press tommelfingeren langs ryggbenet fra hode mot hale. Trekk av ryggbenet slik at halefinnen følger med. Skyll fisken godt inni og utenpå og tørk den med kjøkkenpapir.

Forvarm stekeovnen til 175 C. Dryss litt salt i buken av fiskene og legg dem tett i en smurt ildfast form med ryggen opp. Skrell hvitløken og skjær den i tynne skiver. Skyll persillen og finhakk bladene.

Ha halvparten av persillen samt hvitløk, olje, sitronsaft, litt salt, oregano og rikelig nykvernet pepper i en bolle. Bland det godt. Drypp blandingen over fisken og dytt hvitløkskivene ned mellom dem.

Stek fisken midt i ovnen i 20-30 minutter til den er gjennomstekt. Dryss på resten av persillen og server fisken med ferskt brød til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11830)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.