Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ovnsstek av hval




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kghvalkjøtt
Solsikkeolje e.l..
1stkløk skåret i ringer evt. 5-6 sjalottløk
1håndfull(er)frisk champignon
God rødvinseddik eller balsamico
Mørk soyasaus.
1dashNykvernet pepper
Ca 1,5feddhvitløk

Marinade

1dlRødvin
0,5dlOlje
0,25dlSoyasauce
1dashrødvinseddik
Ca 5,5dråpe(r)peppersauceIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Litt grovmalt pepper
Evt. et knust hvitløkfedd


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Soya
Spor-av-Peanøtter
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ovnsstek av hval med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier127,96441,27Kcal
Protein18,6564,31gram
Karbohydrat1,123,86gram
Kostfiber0,160,55gram
Fett4,8216,62gram
Mettet fett0,301,03gram
Alkohol0,74 %
Salt0,441,51gram
Pris på oppskriftenKr 15,36Kr 52,97Kroner
Hele oppskriften veier1 379 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kjøttet kan gjerne marineres 1-2 døgn.
Dersom du ikke har tid til å marinere kjøttet, gnir du det inn med en blanding av olje, soyasaus, eddik og pepper.
Bind opp steken dersom den ikke har "riktig" form.
Skjær hitløken opp i små "fliser", skjær små snitt i kjøttet og stapp hvitløksflisene inni
Hell litt olje i bunnen på en ildfast form/jerngryte/langpanne og legg steken oppi. Hell over eddik/oljeblandingen hvis det er mer igjen.
Sett et steketrmometer mitt inn i steken, sett steken inn i forvarm steikeovn (175 grader). For en litt rosa stek beregn ca 1 time og 10 min, pr.kg kjøtt. Løken/soppen legges i formen når det er ca 1/2 time steketid igjen før kjøttet er ferdig.

Ta ut steken når termometeret står på ca. 65 grader, pakk den straks inn i aluminiumsfolie og la den ligge å hvile i 20 min. I mellomtiden lager du saus, som tilsettes stekesjyen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 2724)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Rødvinsmarinert hvalbiff.Rødvinsmarinert hvalbiff.
Denne retten har 93,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinert roastbiff av hval.Marinert roastbiff av hval.
Denne retten har 101,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,86.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.