Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ovnsstekt fylt tiur




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stktiur eller røy, ca 1 1/2 kg
1,5sssmør eller margarin
1tssalt
2krmpepper

Fyll:

6skive(r)loff uten skorper
1,5dlkremfløte
3sstyttebærsyltetøy
1tssalt
10stkeinerbær, knusteIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tstimian
2krmpepper

Steking:

50grsmør eller margarin
2dlfløte

Saus:

fløtesjy
2sshvetemel
0,5dlvann
2ssmadeira
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ovnsstekt fylt tiur med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier203,771 257,97Kcal
Protein16,93104,52gram
Karbohydrat7,2744,88gram
Kostfiber0,372,28gram
Fett11,7172,29gram
Mettet fett6,1838,15gram
Alkohol0,12 %
Salt0,815,02gram
Pris på oppskriftenKr 20,88Kr 128,90Kroner
Hele oppskriften veier2 469 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klargjør fuglen og ta ut innmaten. Dra ut senene av lårene. Skyll og tørk fuglen.

Smuldre loffen i en bolle. Hell på fløten og la det svelle. Bland i tyttebærsyltetøy, salt og krydder. Fyll fuglen med loffblandingen og sy den sammen med en bomullstråd.

Smelt smøret i en ildfast form eller en liten langpanne. Legg fuglen i formen med brystet opp og pensle den over det hele med smøret. Brun fuglen i ovnen ved 175 C i ca 20 minutter, og øs av og til med fløtesjyen.

Ta ut fuglen og hold den varm under aluminiumsfolie.

Sil fløtesjyen til sausen og kok ut formen med litt vann og ha det i sjyen. Rør ut hvetemelet med kalldt vann og ha jevningen i sjyen. Smak til med madeira, salt og pepper om det trengs.

Skjær opp fuglen og server den med sausen, råstekte poteter, gelé og rosenkål.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12179)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.