Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ovnsstekt harerygg(sadel)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkharerygg
1tssalt
Litt pepper
1bit(er)smør

Saus:

4sshvetemel
3dlviltkraft
3dlrømme
2tsripsgele
2tsripsgele
1dashSalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ovnsstekt harerygg(sadel) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier165,80695,95Kcal
Protein12,9454,32gram
Karbohydrat2,9612,42gram
Kostfiber0,070,29gram
Fett11,3447,60gram
Mettet fett5,7224,01gram
Salt0,793,30gram
Pris på oppskriftenKr 17,30Kr 72,62Kroner
Hele oppskriften veier1 679 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tørk godt av haren. Legg noen små klatter smør over ryggen og legg den i en ildfast form. Varm opp ovnen til 200 grader og sett inn haren. Skru så ned varmen litt ca 160 grader.
Skal stekes til den er mør. Ca 1-1,5 timer. Mot slutten av steketiden drysses det over salt og pepper. Og hell over litt av rømmen.
Brun smør og mel til sausen. Kok formen ut med litt vann etter at haren er ferdig og spe sausen med sjyen.
Visp inn resten av rømmen og la den koke i 15 minutter. Den skal være fyldig men kan lages tynnere med kraft. Smak til med salt og ripsgele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3256)
Tilberedningstid: 120 min
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.