Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ovnsstekt tiur




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stk stortiur
100grflesk
1litermelk
0,5literkraft
2tssalt
3dlrømme
Litt ingefær
Skrapet fuglelever
1dashSalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ovnsstekt tiur med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier124,53700,48Kcal
Protein14,9684,15gram
Karbohydrat1,216,81gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett6,6537,41gram
Mettet fett2,8516,03gram
Salt0,543,05gram
Pris på oppskriftenKr 17,86Kr 100,46Kroner
Hele oppskriften veier4 500 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tiuren bør henge i noen dager etter at den er skutt. Ribb den. Kutt av bein og hodet og dra ut senene i låret.
Ta ut innvoller og ta vare på lever, hjerte og kråsen. Kutt av halsen. Vask og tørk fuglen godt. Kutt av spissene på vingene og bind de inn mot kroppen sammen med beina.
Flesket skjæres i strimler og festes på lår og bryst med tannpirker. Legg fuglen i en langpanne og sett i ovnene på 160 grader. Stek i ca 2,5-3 timer.
Kraft kokes på innmat og bein, vingespisser og halsen. Ikke lever.
Når fuglen begynner å bli brun spes det med kraft og melk ved jevne mellomrom. Halvparten av rømmen tilsettes mot slutten. Ta ut fuglen og hold den varm.
Sil sjyen og kok den opp eller evt jevn med mel og vann. Skrap leveren i sausen. Tilsett rømme og smak til med krydder. Anrett fuglen som kalkun.
Srver med poteter, rosenkål, erter og rognebærgele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 2989)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.