Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ovnsstekte kamskjell i hvitvin




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
16stkstore kamskjell
1stksitron, delt i to
1dlolivenolje
1stk storstor finhakket løk
50grskinke eller bacon, hakket
2,5dltørr hvitvin
2sspaprikapulver
1knivsoddCayennepepper
1dashsalt
nymalt pepper
0,5dlhakket bladpersille
1,25dltørt brødrasp


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Gluten
Skalldyr
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ovnsstekte kamskjell i hvitvin med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier182,48772,99Kcal
Protein5,4723,17gram
Karbohydrat4,4218,72gram
Kostfiber1,546,52gram
Fett13,3656,59gram
Mettet fett2,309,74gram
Alkohol2,80 %
Salt0,351,49gram
Pris på oppskriftenKr 11,46Kr 48,54Kroner
Hele oppskriften veier847 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(Vieiras a la gallega)

Smør to ildfaste porsjonsformer med olje. Legg kamskjellene i den smurte formen og drypp litt sitronsaft over. Legg på lokk og sett skjellene i kjøleskapet til sausen er ferdig.

Varm olivenolje i en stekepanne på middels varme. Ha i løk og skinke eller bacon, hvis du bruker det, og fres i ca 15 minutter til løken er svært myk. Ha i vinen og kok ut pannen – skrap bunnen slik at du får løs alt det brune bunnfallet. Kok videre i 5-8 minutter, til væskemengden er kokt inn til det halve.

Rør inn paprikapulver, kajenne, salt, pepper og persille, og øs sausen over kamskjellene. Fordel brødraspet på toppen.

Stek retten i ovn ved 200 C i 15 minutter, til den er gyllen og boblende. Server straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6512)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Spania

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.