Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ovnsstekte rapphøns




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkunge, kjøttfulle rapphøns
1dashsalt
1dashpepper
1dashsmør
200grspekk i tynne skiver
2,5dltørr hvitvin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ovnsstekte rapphøns med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier239,80744,10Kcal
Protein14,9246,30gram
Karbohydrat0,130,40gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett18,4757,31gram
Mettet fett1,243,85gram
Alkohol1,91 %
Salt0,150,46gram
Pris på oppskriftenKr 14,61Kr 45,33Kroner
Hele oppskriften veier1 241 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rapphønsene bør ikke flås. Rens dem for innmat og tørk dem godt med et oppvridd klede. Gni hønsene ut- og innvendig med salt og pepper og legg ca 1 ss smør i hver.

Bind fast spekkskivene på hønsenes bryst og lår med skåldet bomullsgarn. Legg fuglen på siden i en smurt ildfast form og sett det inn i forvarmet ovn ved 225 C.

Brun rapphønsene ved denne temperaturen i ca 10 min på hver side midterste rille. Skru varmen ned til 180-185 C.

Legg rapphønsene med brystet opp, tilsett ca 1 1/2 dl vann og 1 1/2 dl hvitvin i bunnen av fatet og stek videre til fuglene er møre, dvs når lårleddet føles løst og kjøttsaftener lys. Stikk en tynn nål inn i lårets tykkeste del.

Fjern spekkskivene, del rapphønsene i stykker og legg dem på et varmt fat. Kok ut stekefatet med resten av hvitvinen og 1-2 ss kaldt smør og hell denne sjyen over kjøttet.

Server retten varm med kokte, bakte eller råstekte poteter og en grønn salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8074)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.