Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Ovnstekt gjedde med grønnsaker




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2,25kggjedde, ca 2 - 2 1/2 kg
1dashsalt
1dashpepper
50grsmør
150grgulrot
100grkålrot
100grsellerirot
4stkløk
Ca 9stkpoteter

Saus:

0,33litervann
stekesjy
150grmeierismør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Ovnstekt gjedde med grønnsaker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier94,121 108,36Kcal
Protein10,26120,82gram
Karbohydrat4,7355,70gram
Kostfiber0,799,30gram
Fett3,6242,63gram
Mettet fett2,2526,50gram
Salt0,131,57gram
Pris på oppskriftenKr 8,20Kr 96,56Kroner
Hele oppskriften veier4 710 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Fjern finner og gjeller på gjedda. Skrap av skjell med en skje eller en ikke for skarp kniv. Skrap bakfra og forover. Gni gjedda deretter med salt og pepper. Legg den i en ovnspanne med 2 dl vann. Fordel noen smørklatter over ryggen.

Skrell poteter, løk og rotgrønnsaker. Del løken i båter og rotgrønnsakene i staver. Kok løk og grønnsaker i 2-3 minutter i lettsaltet vann. Potetene kokes nesten møre.

Forvarm ovnen til 200 C. Sett gjedda inn, og la den steke i 10 minutter. Øs over sjy et par ganger. Legg så inn løk, grønnsaker og poteter. Stek videre til alt er ferdig, ca 15 minutter til.

Åpne stekeovnen underveis og rull potetene litt i sjyen, slik at de blir lett brune. Når fisken er ferdig, løftes den forsiktig over på fat, sammen med grønnsaker og poteter.

Dette holdes varmt mens du koker ut ovnspanna med 1/3 liter vann. Sil dette over i en kjele og kok til du får en kraftig smak. Kutt deretter smøret i terninger. Rør disse inn i sjyen litt etter litt. Server straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11944)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus.
Denne retten har 165,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.