Oxfordmarmelade

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
700grbitre appelsiner
17dlkokende vann
1,5kgsukker
Gir ca. 2,2 kg

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 160,46 Kcal
Protein 0,16 g
Fett 0,02 g
Karbo 39,75 g
Pris 0,99.- kr

Fremgangsmåte:

Den karakteristiske mørke fargen og kraftige smaken på den klassiske Oxford-marmeladen er et resultat av lang koketid før sukkeret tilsettes.

Skrell appelsinene og skjær skallet i passe grove strimler. Hakk kjøttet, legg steinene til side. Legg fruktkjøtt og skallstrimler i en stor bolle og steinene i en liten bolle. Hell 3 dl av det kokende vannet over steinene og resten i den store bollen. Dekk begge bollene og la dem stå natten over.

Hell steinene i en sikt over den store bollen, og bruk vannet til å løse den myke, klare geleen rundt dem, som er viktig å få med. Skyll dem om nødvendig igjen med vannet fra den store bollen. Kast så steinene.Ha innholdet i den store bollen i en kjele, kok opp og la det koke til skallet er helt mykt, 2 - 2 ½ time. Jo lenger koketid, jo mørkere marmelade. Tilsett mer vann under kokingen om nødvendig.

Ved svak varme rører du så inn sukkeret til det er oppløst. La alt småkoke til du har fått den fargen du vil ha. Øk så varmen og la marmeladen koke til den tykner, 15 - 20 minutter. Rør av og til.(For å sjekke om marmeladen stivner: Sett en asjett i kjøleskapet før kokingen. Når marmeladen har kokt lenge nok, tar du kjelen av varmen og legger 1 ts av den varme marmeladen på skålen. Dytt forsiktig på den med en skje. Hvis overflaten rynker seg, blir marmeladen stiv.)

Ta kjelen av varmen og fjern aventuelt skum med hullsleiv. La marmeladen stå 10 - 15 minutter. Rør så godt rundt, og fyll marmeladen på varme, rene og tørre glass. Sett på tette lokk. La glassene stå i romtemperatur natten over. Lagres tørt, mørkt og kjølig.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Syltetøy/gele
Diett/allergi: Veganer
Land: England
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Mat og Mer
Oppskriften har hatt 3215 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2253)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!