Påskekake med marsipanlokk

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Sukkerbrød:

6stkegg
180grsukker
180grhvetemel
1tsbakepulver

Fyll:

1dljuice eple eller appelsin
eggekrem eller vaniljekrem
Ca 1,5dlrørte jordbær eller bringebær
6dlkremfløte
Ca 500grmarsipan

Eggekrem:

4dlmelk
1stkvaniljestang evt 1 ts vaniljesukker
4stkeggeplommer
0,5dlsukker
1ssmaizena mel

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 287,61 Kcal
Protein 6,12 g
Fett 16,99 g
Karbo 27,04 g
Pris 4,09.- kr

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form 24 cm, i forvarmet stekeovn, 160 oC i 40 -45 min. Avkjøl på rist.

Del sukkerbrødet i 3 lag. Dynk kakebunnene med juice. Fordel syltetøy på 2 av de 3 bunnene. Fordel eggekrem/vaniljekrem over og ha krem øverst. Legg bunnene oppå hverandre etterhvert som de fylles. Stryk krem oppå og på siden av kaken. Elt marsipanen myk og kjevle ut marispanlokk (bruk litt hvetemel ved utkjevling). Skjær ut en sirkel på størrelse med kaken (ca 24 cm). Legg lokket på kaken og pynt med marsipan figurer. Sprøyt kremrosetter rundt siden på kaken eller legg på mandelspon, krokan eller hakket sjokolade.

Eggekrem
Kok opp melk og splittet vaniljestang. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Spe den varme melken over i eggedosisen i små porsjoner. Ha alt over i kasserollen, også maisennamel. Rør hele tiden og varm opp til kremen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann.

Marsipanmodellering
Når du skal modellere marsipan er det lurt å bruke en marsipan som ikke er alt for bløt. Den du får kjøpt i vanlig dagligvareforretning er helt OK. Den inneholder vanligvis mellom 20-30% mandler og resten sukker. Om du ønsker en marsipan med høyere andel mandler - oppsøk nærmeste konditori og spør om de har! En av de beste kalles Lübeckmarsipan og består av minimum .50% mandler. Denne er derimot nesten "umulig" å benytte som modelleringsmarsipan. Husk å vaske hendene før du starter! Lykke til.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Barn i magen
Oppskriften har hatt 3522 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 15486)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!