Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Påsketerte




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Bunner:

150grhasselnøtter
2dlsukker
4stkeggehviter

Sjokoladekrem:

4stkeggeplommer
1,5dlhusholdningsfløte
1tspotetmel
1,5dlsukker
200grmørk sjokolade
200grsmør
marsipankyllinger av gul marsipan til pynt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Nøtter
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Påsketerte med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier431,915 267,14438,93Kcal
Protein5,4566,465,54gram
Karbohydrat35,15428,6535,72gram
Kostfiber2,0525,002,08gram
Fett29,49359,6329,97gram
Mettet fett13,84168,7814,06gram
Salt0,303,680,31gram
Pris på oppskriftenKr 6,06Kr 73,90Kr 6,16.-
Hele oppskriften veier1 220 totalt1 220 pr porsj102 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Start med bunnen. Rist nøttene i ovnen ved 175 C i 5-10 minutter og gni dem mellom hendene, slik at mesteparten av skallet forsvinner. Hakk nøttene fint og bland med sukkeret. Stivpisk eggehvitene og vend inn nøtte- og sukkerblandingen.

Bre røren ut på smurt og melet bakepapir til tre runde bunner, diameter ca 22 cm. Du kan også bruke tre like store runde kakeformer.

Stek bunnene ved 150 C i 20-25 minutter. Løsne bunnene med en gang og la dem avkjøles på flatt underlag.

Sjokoladekrem: Bland eggeplommer, husholdningsfløte, potetmel og sukker i en kjele. Kok opp dette mens du rører hele tiden til den blir en fyldig krem. Ta kjelen fra varmen og rør inn kokesjokolade i biter og smøret i klatter. Rør til alt er smeltet. Sett kremen kaldt, slik at den tykner.

Bre kremen mellom bunnene og oppå kaken. Sprøyt gjerne litt av kremen ut som pynt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 8915)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.