Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem



Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem oppskrift.
Fotograf: Kylling.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Karamellsaus

6sssukker
1,5dlkremfløte

Terter

4plate(r)butterdeig
4stk litepærer, skrelt, uten kjernehus
0,5stksitron, saften
1stkegg


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier255,84337,37Kcal
Protein2,293,02gram
Karbohydrat27,5636,34gram
Kostfiber1,712,25gram
Fett14,7819,49gram
Mettet fett4,996,58gram
Salt0,460,61gram
Pris på oppskriftenKr 4,37Kr 5,76Kroner
Hele oppskriften veier1 055 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smelt sukkeret til karamell, tilsett kremfløte, og rør til all karamellen har smeltet i fløten. Avkjøl. Tin butterdeigen, og del hver plate tvers over i tre. Legg halvparten av bunnene på bakepapir. Skjær ut en ca. 3 mm bred “ramme” på den andre halvparten. “Lim” fast rammene som en kant rundt bunnene med egg. Legg en teskje karamellsaus på hver.
Skjær pærene i vifteform, men la dem sitte sammen ved stilken. Press sitronsaft over. Legg en halv pære på karamellsausen, pensle med egg og dryss over sukker. Stek tertene i ca. 25 minutter ved 220 °C. Varm opp melk, eggeplommer, sukker og maisena under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen og du ser den første boblen. Trekk kjelen til side. Avkjøl i kaldt vann.

Ved servering:
Rør eggekremen godt og bland den med stivpisket kremfløte. Bland inn finhakket rosmarin. Dryss en diagonal stripe med finhakkete pistasjnøtter over hver terte, og server med kremen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 24074)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pærekake 4.Pærekake 4.
Denne retten har 102,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem.Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem.
Denne retten har 255,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.