Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pærekake med mandler




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 3,5stkpærer,
1,5dlsukker
2,5dlvann

Paideig:

150grsmør,
4dlhvetemel,
1dlsukker
1stkegg

Mandelfyll:

2,5dlmandler
1stkegg
50grsmør,
2sshvetemel,
aprikosmarmelade til pensling


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Pærekake med mandler med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier276,174 459,81557,48Kcal
Protein4,8478,169,77gram
Karbohydrat26,61429,7253,71gram
Kostfiber2,9647,805,98gram
Fett16,05259,1932,40gram
Mettet fett7,16115,6314,45gram
Salt0,182,980,37gram
Pris på oppskriftenKr 2,81Kr 45,38Kr 5,67.-
Hele oppskriften veier1 615 totalt1 615 pr porsj202 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Lag paideigen først. Smuldre smør og mel, tilsett sukker og egg. Arbeid deigen raskt sammen. Sett den kaldt 1 times tid.

Mal så mandlene fint i food processor. Tilsett sukker og mal videre. Ha så i egg, smør, rom og mel. Kjør til blandingen er glatt og luftig. Kjevle ut deigen og kle en paiform med løs bunn (20cm). Bre marsipanmassen over deigen og sett det kaldt. Skrell pærene, del dem og ta bort kjernehuset.
Kok opp sukker og vann til en lake og la pærene trekke i laken til de blir nesten myke. Ta dem opp og la dem bli avkjølt. Skjær pærene i skiver som en vifte og legg dem i vakkert mønster oppå mandelmassen. Stek kaken ved 200 C i ca. 45 minutter.
Legg aluminiumsfolie over mot slutten hvis kaken får for sterk farge. Pensle pærene med aprikosmarmelade, utrørt i litt vann.
Sikt melis over. Server kaken med pisket krem eller vaniljesukker.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20735)
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Den gode pærekake.Den gode pærekake.
Denne retten har 230,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Himmelsk pærekake.Himmelsk pærekake.
Denne retten har 226,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pærekake 1.Pærekake 1.
Denne retten har 193,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Små, stille mus.Små, stille mus.
Denne retten har 196,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pannekaker Pære Belle Hélène.Pannekaker Pære Belle Hélène.
Denne retten har 129,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.