Pærer i tyttebærsaft

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2kgsmå jevne pærer
1kgtyttebær
1,5litervann
750grsukker
0,75tsvinsyreIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 84,56 Kcal
Protein 0,28 g
Fett 0,16 g
Karbo 19,36 g
Pris 2,29.- kr

Fremgangsmåte:

Rens og skyll tyttebærene. Ha dem i en kjele sammen med vannet og la dem koke i 10-15 minutter. Sil saften gjennom bærstrie eller silepose. Mål saften. Du trenger ca. 1 liter saft til å koke pærene i.

Vask og skrell pærene. Klipp av et lite stykke av stilken. Skrap bort det brune skinnet på stilken som er igjen på pærene. Skjær ut blomsten med en liten spiss kniv. Skjær også et lite kryss i pæren ved blomsterfestet. Dette hjelper til at rødfargen trenger lettere inn i pærekjøttet, og at pæren blir jevnere kokt.

Bland tyttebærsaften, sukkeret og vinsyren i en kjele. Rør under oppvarmingen til sukkeret er oppløst. Skum godt. Kok pærene møre i saften på svak varme. Legg ikke for mange pærer i kjelen om gangen. Pærene skal bli gjennomkokte og klare helt igjennom. Ta pærene opp med skje og legg dem direkte i rene, varme glass. Kok tyttebærsaften inn uten lokk på sterk varme til den begynner å tykne. Hell laken kokende over pærene. Fyll glassene helt opp. Skru på lokk med det samme. Oppbevar tyttebærpærene kjølig.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Hermetisering
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 3391 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 9451)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!