Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pærer med vaniljeis og lunken sjokoladesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkpærer
1dlsitronsaft
12dlvann
500grsukker
1stang(stenger)vaniljestang

Is:

1stang(stenger)vaniljestang
130grsukker
6stkeggeplommer
5dlfløte

Pynt:

frisk sitronmelisse

Saus:

150grmørk sjokolade
20grusaltet smør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Pærer med vaniljeis og lunken sjokoladesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier180,421 447,33Kcal
Protein1,229,79gram
Karbohydrat24,06193,01gram
Kostfiber0,957,62gram
Fett8,6068,99gram
Mettet fett5,2141,79gram
Salt0,020,13gram
Pris på oppskriftenKr 2,81Kr 22,54Kroner
Hele oppskriften veier3 209 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll og skrell pærene, la stilken sitte på. Legg de skylte pærer i sitronvann for å unngå misfarging.
Ha sukkeret og vaniljestangen i en gryte og gi det et forsiktig oppkok til sukkeret er oppløst.
Kok pærene i sukkerlaken ved svak varme til de er møre, ca. 15-25 min. Det er viktig, at pærene er dekket av sukkerlake under oppvarmningen. Du kan dekke dem med et stykke bakepapir, så de ikke stikker opp. La pærene kjøle ned i sukkerlaken.

Is:
Vaniljestangen flekkes, kornene skrapes ut og blandes med sukkeret. Pisk eggeplommene godt luftige med sukkeret og vaniljekornene i en skål satt i en gryte med varmt vann.
Pisk fløten til lett skum og vend den godt sammen med eggene og sukkeret.
Hell massen i en form og frys den, til den er hard. Rør gjerne i isen et par ganger under innfrysningen.

Saus:
Hakk sjokoladen fint og la den smelte i et vannbad. Tilsett smøret litt av gangen og rør godt. Hold sausen lunken. Server pærene med is, sjokoladesaus og sitronmelisse blader.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Ukjent kilde
(Intern: 27488)
Tilberedningstid: 30 min + frys
Kategori: Dessert
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pærer i karamell.Pærer i karamell.
Denne retten har 125,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydderkokte pærer med friske bær og kanelis.Krydderkokte pærer med friske bær og kanelis.
Denne retten har 136,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pærekake 4.Pærekake 4.
Denne retten har 102,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pærer Belle-Hélène.Pærer Belle-Hélène.
Denne retten har 175,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem.Pære- og karamell-terter med rosmarinkrem.
Denne retten har 255,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pære og karamell dessert.Pære og karamell dessert.
Denne retten har 306,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Raclette med frukt.Raclette med frukt.
Denne retten har 148,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pæregranité.Pæregranité.
Denne retten har 105,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Safranpærer med hvitvin.Safranpærer med hvitvin.
Denne retten har 144,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pæredessert.Pæredessert.
Denne retten har 138,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pæresalat.Pæresalat.
Denne retten har 87,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.