Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Paella



Paella oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stk storrøde paprika
Ca 550grtomater. Saftige
1stk storløk
6feddhvitløk
1stkkylling i store biter
400grsvinefilet
400grblåskjell eller en stor boks hermetiske
15stk storreker med skall
10ssolivenolje
salt og pepper
1pakkefrosne grønne erter
0,2grsafran eller 1/2 ts gurkemeie
1tspaprikapulver
2stklaurbærblad
1,25literhønsekraft
500grris
1stksitron


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Paella med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier99,36537,42Kcal
Protein8,3144,95gram
Karbohydrat9,3050,30gram
Kostfiber0,784,22gram
Fett3,0416,44gram
Mettet fett0,522,81gram
Salt0,392,12gram
Pris på oppskriftenKr 4,26Kr 23,04Kroner
Hele oppskriften veier4 868 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Grill paprika i stekeovnen på 250 grader i ca 20 minutter. Trekk av skinnet, fjern frø og skjær i strimler.
Dypp tomater i kokende vann og trekk av skinnet. Ta ut frø og hakk de grovt sammen med løk og hvitløk.
Del kylling i store biter, svinekjøtt i terninger, vask skjellene(hvis ferske) og skyll rekene.

Varm oljen i en stor panne eller vid jerngryte. Må tåle stekeovn. Stek kyllingbitene til de er brune. Krydre med salt og pepper, og ta dem opp, Gjlr det samme med svinekjøttet.
Ha i blåskjellene og fres dem til de åpner seg. Kast de som ikke åpner seg. Hvis hermetiske så bare brun de forsiktig. Ta de opp og hold dem varme.

Fres så løk og hvitløk til den er blank.Tilsett erter og tomater og la de frese med i noen minutter.
Rør inn safran, paprika pulver, salt, pepper og laurbærblad. Bland i risen og hell over varm buljong. La småkoke til risen er kokt. Ca 25 minutter.
Bland i paprika strimler og smak til med salt og pepper.

Legg kylling, kjøtt, skjell og reker på risen. Dekk med folie og sett midt i stekeovnen ved 180 grader i ca 15 minutter.
Server med pannen på bordet og sitronbåter ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 2118966737)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Gryterett
Land: Spania
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Laksegryte med blåskjell og chorizo.Laksegryte med blåskjell og chorizo.
Denne retten har 95,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paella 2.Paella 2.
Denne retten har 129,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paella.Paella.
Denne retten har 99,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.