Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Paella Valenciana



Paella Valenciana oppskrift.
Fotograf: Matprat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
20stk litelevende skjell, f.eks. Venusskjell
250grbønner, brekk- eller aspargesbønner, renset lang type
175grplommetomater, flådd og renset
1dashsalt
1stkkylling, ca 1 3/4 kg, delt opp i 16 biter
250grchorizo-pølser beregnet til matlaging
1,25dlolivenolje
125grfriske erter (uten belger)
2feddhvitløksfedd, finhakket
1kvist(er)rosmarin
1,4literkyllingkraft
0,25tssafran
500grvalencia- eller annen rundkornet ris
2stksitroner, hver delt i 4 som tilbehør


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Gluten
Spor-av-melk
Spor-av-sennep
Spor-av-skalldyr
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Paella Valenciana med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier163,26777,87Kcal
Protein8,1838,97gram
Karbohydrat13,2262,99gram
Kostfiber1,215,77gram
Fett8,3639,83gram
Mettet fett2,9614,10gram
Salt8,2739,39gram
Pris på oppskriftenKr 8,62Kr 41,07Kroner
Hele oppskriften veier3 812 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens skjellene. Skjær bønnene i 3 1/2 cm lange biter. Grobhakk tomatene. Pass på at saften ikke går til spille.

Strø salt over kyllingbitene. Skjær chorizopølsen i 2 1/2 cm tykke skiver.

Varm oljen i en vid og dyp panne, helst en paellera eller en annen panne med to håndtak. Godset i pannen bør ikke være for tykt. Ha kyllingbitene og chorizoen i pannen og stek i 5 minutter. Snu bitene med jevne mellomrom, inntil de er brune på alle sider.

Tilsett bønner, erter, hakkede tomater, hvitløk, rosmarin og kraft. Kok opp, ha deretter i safranen. Legg lokk på og la trekke i 10 minutter.

Tilsett ris, og ha i salt etter smak. Rør raskt alle ingrediensene sammen og kok opp igjen. Legg lokk på og la det trekke i ytterligere 10 minutter.

Ta av lokket og tilsett skjellene. Legg på lokket igjen og la det hele småkoke i ytterligere 10 minutter, til risen har absorbert all væsken.

Ta pannen av varmen, dekk til med et rent, tørt kjøkkenhåndkle og la det stå i 10 minutter før retten serveres med en kvart sitron pr. person.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9213)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Spania
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Paella Valenciana.Paella Valenciana.
Denne retten har 163,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karri gryte fra Brasil.Karri gryte fra Brasil.
Denne retten har 215,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.