Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Paella med makrell



Paella med makrell oppskrift.
Fotograf: Norges sjømatråd

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4stkmakrell eller ca 800 g makrellfilét
100grreker
Ca 13stkferske med blåskjell skall
eller hermetiske blåskjell
1dlolje
4stktomater
eller 1 boks(400 g ) hermetiske
100graspargesbønner
2dlfrosne erter
1stkløk
1liten bokshermetiske paprikafrukter
250grris, ukokt
8dlfiskekraft/fiskebuljong
litt frisk persille
1feddhvitløk
0,5tsstøtt safran/gurkemeie
Ca 0,75stkchili
1dashsalt
hvit pepper
litt sitron


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Paella med makrell med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier101,03725,04Kcal
Protein6,3345,43gram
Karbohydrat8,4060,28gram
Kostfiber0,674,81gram
Fett4,5332,51gram
Mettet fett0,302,15gram
Salt0,332,36gram
Pris på oppskriftenKr 5,19Kr 37,25Kroner
Hele oppskriften veier2 871 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Knus hvitløk og safran i en morter sammen med 2 ss vann. Hakk løken, chilien og tomatene.
Bruk en lav vid gryte eller det du har som passer best. Surr løken i olje til den er blank.
Ha i hvitløk/safran blandingen, de knuste tomatene, chilien og fiskebuljong/kraft.
Smak til med salt og pepper, det skal være kraftig smak, risen vil dempe smaken.
Ha i risen og kok opp og ha så i aspargesbønner, paprika og fisken som er skåret i skiver eller litt store biter. La trekke i 5 minutter, legg på lokk og sett så gryten i stekeovnen ved 200 grader i ca 15 minutter.
Ha i rekene og blåskjellene og la de bli varme. Når en paella er ferdig skal risen være kokt uten å være grøtete, og retten skal være saftig, men uten for mye væske. Vurder væskemengden i forhold til den risen du bruker.
Strø finhakket persille over og ev. litt presset sitron.
Sitron kan også presses over av hver enkelt ved servering.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 2743)
Tilberedningstid: 50 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Ginataang Mackerel.Ginataang Mackerel.
Denne retten har 190,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paella med makrell.Paella med makrell.
Denne retten har 101,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,19.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.