Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pai med brisler og sjampinjong (Aunt Nelly´s Mushr




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
350grhvetemel
175grmargarin eller smør
1knivsoddsalt
0,5dlkaldt vann

FYLL:

300grkokt brissel
150grsjampinjong
1stk storløk

SAUS:

30grmargarin eller smør
1,5sshvetemel
2dlkraft (evt brisselkraft)
3stkeggeplommer
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Pai med brisler og sjampinjong (Aunt Nelly´s Mushr med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier215,733 157,27789,32Kcal
Protein7,54110,3527,59gram
Karbohydrat18,76274,5668,64gram
Kostfiber1,0415,223,81gram
Fett12,05176,3644,09gram
Mettet fett2,8241,2710,32gram
Salt0,446,461,62gram
Pris på oppskriftenKr 5,32Kr 77,86Kr 19,46.-
Hele oppskriften veier1 464 totalt1 464 pr porsj366 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 stykker

Start med paideigen: Hakk mel og smør sammen, tilsett salt og vann og elt deigen hurtig sammen. La den stå kaldt i 30 minutter i kjøleskapet.

Kok brislene 20-25 minutter i lettsaltet vann, fjern hinner og avkjøl dem under lett press, for eksempel mellom to tallerkener.

Skjær brislene i terninger, gjør soppen i stand og fres begge deler sammen med finhakket løk i 7-8 minutter.

Kle en paiform eller annen ildfast form i bunnen og et stykke opp på sidene med 2/3 av paideigen og ha deretter i stuingen, som lages slik:

Smelt smøret i en gryte, rør først i melet og deretter kraften. Smak til med salt og pepper og la dem koke noen minutter. Rør i eggeplommene, én om gangen, etter at gryten er tatt av varmen. Tilsett blandingen av brissel, sopp og løk, og fordel så denne stuingen i formen.

Kjevl resten av paideigen ut til et lokk som legges over innholdet i formen og klemmes godt sammen i kantene. Prikk hull på lokket med en gaffel og stek retten i stekeovnen ved 200-225 C i ca 30 minutter. Server straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6645)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: England
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.