Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pai med fisk og skalldyr




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
6dlhvetemel
200grMargarin
1dlvann

Fyll:

600grreker med skall eller 200 g rensede
2boks(er)blåskjell, á 250 g
700grfiskefilet, torsk, kolje
50grmargarin eller smør
5sshvetemel
5dlrekekraft
5dlblåskjellkraft
2dlfløte
1tsestragon
1dashsalt
1dashpepper
1ssfriskpresset sitron
2dlhakket dill


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Gluten
Melk
Skalldyr
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Pai med fisk og skalldyr med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier140,745 895,181 473,79Kcal
Protein11,86496,78124,19gram
Karbohydrat6,72281,4870,37gram
Kostfiber0,3615,083,77gram
Fett7,30305,7876,44gram
Mettet fett2,2694,6623,67gram
Salt0,5623,615,90gram
Pris på oppskriftenKr 7,70Kr 322,53Kr 80,63.-
Hele oppskriften veier4 189 totalt4 189 pr porsj1 047 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 4 stykker

Smuldre margarin og mel med en gaffel eller med fingertuppene til en grynet masse. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen. Pakk den i folie og la den hvile i kjøleskapet ca 30 minutter. Lag i mellomtiden fyllet:

Rens rekene. Kok rekeskallet i 5 dl vann i ca 10 minutter, sil kraften. Hell kraften av blåskjellene, spar den. Skjær fisken i mindre biter. La dem trekke i reke- og blåskjellkraften i ca 5 minutter. Ta op fisken og mål kraften.

Smelt margarin i et kokekar, rør i melet. Spe med kraften og kok opp under omrøring, spe også med fløten. La sausen koke i 3-4 minutter. Smak den til med smuldret estragon, litt salt og nymalt pepper, friskpresset sitron og dill. Bland i fisk, reker og blåskjell og la det hele bli varmt, men ikke koke, da blir skalldyrene seige. Hell stuingen i det varme paiskallet, som du lager slik:

Kjevle ut deigen og trykk den utover bunn og kanter i en liten langpanne, ca 25 x 30 cm. Prikk deigen og rifle kantene med en gaffel. La den gjerne hvile i ca 15 minutter. Stek paiskallet midt i ovnen ca 20 minutter ved 225 C.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12538)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.