Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pai med kylling og sopp



Pai med kylling og sopp oppskrift.
Fotograf: Melk.no
En nylaget pai er alltid godt. Denne er fylt med sopp og kylling og kan spises både til lunsj og middag.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5dlhvetemel
185grsmør
0,5tssalt
1stkegg
2ssvann
eller 2 pk ferdig paideig

Fyll:

1,5dllangkornet middagsris
2,5dlvann
0,5tssalt
1stkløk
450grdiv fersk sopp (f.eks sjampinjong, aromasopp, fåresopp, kantarell
50grsmør
2feddhvitløk , finhakket
2sshvetemel
3dlhelmelk
1stkkyllingbuljongterning
Ca 450grkjøtt fra grillet kylling
0,5stksitron, saften
1,5dlkremfløte
1bunt(er)frisk dill (ca en håndfull)
1bunt(er)frisk timian (ca en håndfull)
salt og pepper
1stkegg


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Pai med kylling og sopp med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier181,914 965,56827,59Kcal
Protein8,16222,7437,12gram
Karbohydrat12,56342,8557,14gram
Kostfiber1,2333,585,60gram
Fett10,73292,8948,82gram
Mettet fett6,48176,8829,48gram
Salt0,6116,542,76gram
Pris på oppskriftenKr 6,35Kr 173,33Kr 28,89.-
Hele oppskriften veier2 730 totalt2 730 pr porsj455 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 6 stykker

Ha hvetemel, smør i tynne skiver, egg og vann i en foodprosessor og kjør deigen i ca 10 - 15 sekunder til den får en finkornet konsistens. Får du den ikke samlet må du tilsette litt mer vann. Elt deigen lett sammen, legg den i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet ca 1 time.
Deigen kan oppbevares i kjøleskap i inntil en uke og kan også fryses.

Fyll:
Mens deigen hviler i kjøleskapet kan man lage fyllet.
Kok risen etter anvisningen på pakken. Rens løken og kutt den i biter. Kutt soppen i skiver.
Varm en stor gryte og ha i smør. Stek løken og soppen ved middels varme under omrøring til de har blitt gyldne. Tilsett finhakket hvitløk og la det surre i et par minutter til. Tilsett hvetemel og rør det godt inn i blandingen. Ta gryten av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt. Knus buljongterningen og ha den i soppstuingen. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring. La den småkoke i ca 5 minutter. Skjær kyllingkjøttet i biter og tilsett kjøttet sammen med saften av en ½ sitron, kremfløte og finhakkede friske urter. Smak til stuingen med salt og pepper.

Kjevle ut 2/3 av deigen, ca 5 mm tykk og legg den i en dyp ildfast form (ca 6 cm høy og 22 cm i diameter). La deigen henge utenfor kanten av formen.
Fordel den kokte risen i bunnen av formen og fordel stuingen på toppen av risen. Kjevle ut den gjenstående paideigen og legg den over formen som et lokk. Bruk en gaffel og trykk kantene sammen for å forsegle paien. Renskjær kanten. Pensle paien med sammenpisket egg. Lag et par snitt midt på lokket slik at dampen kan slippe ut.
Stek paien i forvarmet ovn ved 180 °C i 25–35 minutter.
Server paien med en fargerik salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 28077)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Gresk kyllingpai.Gresk kyllingpai.
Denne retten har 195,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpai.Kyllingpai.
Denne retten har 216,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Engelsk kyllingpai.Engelsk kyllingpai.
Denne retten har 181,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresk kyllingpai 2.Gresk kyllingpai 2.
Denne retten har 239,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med kylling, sopp og løk.Pai med kylling, sopp og løk.
Denne retten har 172,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingsalat på paibunn.Kyllingsalat på paibunn.
Denne retten har 229,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpai i porsjonsformer.Kyllingpai i porsjonsformer.
Denne retten har 215,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpai med squash.Kyllingpai med squash.
Denne retten har 215,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpai i langpanne.Kyllingpai i langpanne.
Denne retten har 188,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med kylling og sopp.Pai med kylling og sopp.
Denne retten har 181,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpai med spinat.Kyllingpai med spinat.
Denne retten har 179,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingpai med soltørket tomat.Kyllingpai med soltørket tomat.
Denne retten har 270,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.