Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pai med laks og asparges



Pai med laks og asparges oppskrift.
Fotograf: Alf Börjesson
Pai trenger ikke være komplisert å lage. Kjøp en ferdig butterdeig så er det bare å fylle den med de råvarene du måtte ønske. Laks og asparges er en fin kombinasjon i en pai.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkbutterdeigsflak
300grlaksefilet, uten skinn og bein
12stkasparges
2,5dlmatfløte
2stkegg
2ssgressløk, frisk
1tssalt
0,5tspepper, hvit


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-egg
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Pai med laks og asparges med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier205,78528,28Kcal
Protein8,8922,82gram
Karbohydrat8,1420,90gram
Kostfiber0,611,57gram
Fett15,1638,92gram
Mettet fett4,7612,22gram
Salt0,982,53gram
Pris på oppskriftenKr 11,11Kr 28,52Kroner
Hele oppskriften veier1 027 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 180 grader.
Tin butterdeigen.
Legg de to små flakene på hverandre og kjevle dem ut til en leiv, 2-3 mm tykk.
Legg butterdeigen i en paiform, ca. 20 cm i diameter.
La den falle litt løst ned i formen og klem den godt ned lang kanten uten å strekke deigen.
Sett formen i kjøleskap i ca. 30 min, da krymper ikke deigen under stekingen.
Fyll formen med tørre erter og forstek paiskallet nederst i ovnen i 8-10 min. Ta det ut og ta ut ertene.
Skrell den nederste delen av aspargesstilkene og kok dem i lettsaltet vann i 2 minutter.
a dem opp, la dem renne godt av og skjær stilkene i mindre stykker. Toppene skal være hele.
Skjær laksen i terninger, ca. 1 ½ x 1 ½ cm.
Fordel laks og aspargsesstilker i formen med toppene øverst.
Visp sammen fløte, egg og finhakket gressløk og smak blandingen til med salt og pepper.
Her er det en fordel å bruke hvit pepper så det ikke blir svarte prikker i eggestanden.
Hell eggeblandingen forsiktig i formen. Stek paien videre midt i ovnen til eggestanden har stivnet og begynner å få farge.
Det er viktig ikke å steke paien for lenge, da blir både fisk og eggestand tørr.
Klem forsiktig på eggestanden og kjenn om den føles fast, men elastisk. Da er den ferdig.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 28783)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Laks- og aspargespai.Laks- og aspargespai.
Denne retten har 247,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med laks.Pai med laks.
Denne retten har 250,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksepai 2.Laksepai 2.
Denne retten har 190,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Minipai med laks og kveite.Minipai med laks og kveite.
Denne retten har 312,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med røkelaks og geitost.Pai med røkelaks og geitost.
Denne retten har 295,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksepai med spennende ostesmak.Laksepai med spennende ostesmak.
Denne retten har 308,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pai med laks og asparges.Pai med laks og asparges.
Denne retten har 205,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.