Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pai med løk og ansjos



Pai med løk og ansjos oppskrift.
Fotograf: Alf Börjesson
Pai er en type rett som kan fylles med ulike smaker. Denne paien er fylt med ansjos og oliven. Retten er opprinnelig fra Provence, hvor den heter pissaladiére.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
16stkansjosfilet
4stkløk
2feddhvitløk
100groliven, sort
olje
1dashsalt

Paideig

3dlhvetemel
100grsmør
1stkegg

Tilbehør

salat


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Pai med løk og ansjos med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier223,02644,88Kcal
Protein6,3418,33gram
Karbohydrat15,8845,92gram
Kostfiber1,554,48gram
Fett14,5642,10gram
Mettet fett6,0117,38gram
Salt2,838,19gram
Pris på oppskriftenKr 10,01Kr 28,94Kroner
Hele oppskriften veier1 157 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Elt sammen ingrediensene til paideigen og la den hvile i kjøleskap i minst 30 minutter.
Skjær løk i tynne ringer og stek den myk, men ikke brun i olje. Hakk hvitløk og la steke med mot slutten. Avkjøl løken. Smak til med salt. Kjevle deigen ut til en leiv så stor at den dekker bunnen og sidene i en paiform, ca. 24 cm.
Fyll i løken og legg ansjosfiletene som et gitter over med oliven mellom. Drypp litt olje over.
Stek paien midt i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter til den er gjennomstekt og gyllen.
Server paien varm eller avkjølt, gjerne med en grønn salat til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29205)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pai med løk og ansjos.Pai med løk og ansjos.
Denne retten har 223,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.