Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pai med skalldyr



Pai med skalldyr oppskrift.
Fotograf: Eva Brænd
En enkel og god pai fylt med krabbe, reker og blåskjell. Passer godt på et koldtbord eller som en selvstendig rett med en frisk salat og godt brød til.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkkrabbeskjell, fylt
150grreker, uten skall
150grblåskjell, uten skall

Paideig

150grhvetemel
75grsmør
1ssvann

Fyll

3stkegg
3dlmatfløte
1ssgressløk
0,5tssalt
0,5tskajennepepper

Tilbehør

brød
salat


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Gluten
Melk
Skalldyr
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Pai med skalldyr med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier193,21610,41Kcal
Protein12,2138,58gram
Karbohydrat9,5230,08gram
Kostfiber0,451,42gram
Fett11,7137,00gram
Mettet fett6,4720,44gram
Salt1,043,27gram
Pris på oppskriftenKr 10,61Kr 33,52Kroner
Hele oppskriften veier1 264 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Paideig
Elt sammen mel, smør og vann til en jevn deig. Tilsett en skje kaldt vann hvis deigen virker tørr. Kjevle deigen ut og kle en paiform.
Prikk bunnen godt og sett formen i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca. 12 minutter. Ta den ut.

Fyll
Plukk krabbematen ut av skjellet, sil eventuell lake fra reker og blåskjell. Fordel skalldyrene i paiskallet.
Visp sammen egg, fløte, hakket gressløk, salt og kajennepepper og hell det i formen.
Stek paien videre nederst i ovnen til fyllet er fast, ca. 25 minutter. Server paien varm med salat til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29193)
Tilberedningstid: 60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pai med skalldyr.Pai med skalldyr.
Denne retten har 193,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.