Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pancit Palabok



Pancit Palabok oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Dette er en nudel rett som finnes i mange varianter. Vi har prøvd 2 forskjellige av den. Pancit er nudler og i denne retten brukes risnudler (Bihon). Retten består av nudler i saus som serveres med topping.

Ingredienser

6 porsjoner

1 pakke (450 gram) risnudler (bihon)

Saus:
2 ss matolje
250 gram hakket svinekjøtt
1 ss anatto pulver(laget av frø fra achiote treet, ikke nødvendig, kun for fargen)
3 kopper svinekraft
1 stk terning rekebuljong
6 ss hvetemel
2 ss fiskesaus
1/2 ts malt svart pepper

Topping:
1 kopp kokt/stekt svinekjøtt kutte i små biter
2 stk stekt tofu (tokwa), i terninger
½ kopp tinapa flak (røkt fisk)
½ kopp chicharon(frityrstekt svineflesk) (knust)
2 hardkokte egg i skiver
½ kopp kokte reker (kokt eller dampet)
1/4 kopp grønn løk eller vårløk, finhakket
3 ss stekt hvitløk
2 stykker sitron, skiver (eller 6 til 8 stykker calamansi som ligner mandariner)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Skalldyr
Soya
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Bløtlegg risnudler i vann i ca 15 minutter. Hell av vannet og sett til side.

Kok sausen ved å varme opp en kasserolle. Hell i matolje.
Når oljen er varm nok, Tilsett svinekjøtt og stek i ca 5 til 7 minutter.
Fortynn annato pulveret i svinebuljongen og hell blandingen i gryten. Kok opp.
Tilsett rekekraft,rør og la det småkoke i 3 minutter
Tilsett mel gradvis mens du rører.
Tilsett fiskesaus og malt svart pepper, og la det småkoke til sausen blir tykk. Sett til side.

I mellomtiden koker du opp nok vann i en gryte.
Plasser bløtlagte nudler i en sil (bruk metall eller bambus sil) og senk silen i kokende vann i ca ett minutt eller til nudlene er kokt. (pass på at nudlene er fortsatt faste)
Fjern sil fra gryten og tøm væsken av fra nudler.

Legg nudler på tallerkene.
Hell sausen på toppen av nudler, og dryss topping over dette igjen.
Server med en skive sitron eller calamansi.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Knut Pettersen
(Intern: 29487)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Philipinene

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pancit Palabok.Pancit Palabok.
Denne retten har 173,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.