Gå til forsiden av matoppskrift.no

Panna cotta med granateplesirup



Panna cotta med granateplesirup oppskrift.
Fotograf: Meny

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkgranateple
250grsukker
2dlvann
1sssitronsaft

Panna Cotta

4dlfløte
1dlmelk
90grsukker
2plate(r)gelatin
1stkvaniljestang
1stklime, kan sløyfes


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Panna cotta med granateplesirup med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier216,05791,87Kcal
Protein1,364,98gram
Karbohydrat27,78101,82gram
Kostfiber1,104,03gram
Fett10,8139,62gram
Mettet fett6,9325,40gram
Salt0,030,09gram
Pris på oppskriftenKr 4,93Kr 18,07Kroner
Hele oppskriften veier1 466 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Her har du en deilig oppskrift på panna cotta med granateplesirup. Granateplesirup kan brukes på mange måter og denne oppskriften passer også utmerket som en granateple dessert, som saus på en god vaniljeis.

Hvordan åpne granateplet: Skyll frukten og skjær av en liten skalk i enden der rosetten sitter. Riss gjennom skallet med en skarp kniv rett ut for skilleveggene. Grip rundt eplet med tomler og pekefingre, bryt det forsiktig fra hverandre og ta bort midtstilken.
Frøene fra granateple has i en kjele sammen med sukker og vann. Kok til sukkeret løses opp og det tykner.
Dette skal nå avkjøles. Sil hvis du vil ha en sirup uten stener, eller behold stenene. Vend inn sitronsaften i den kalde sirupen.
Granateplesirupen kan brukes på salater, som saus til en viltpatè, på en god vaniljeis eller som her, som topping på en Panna cotta.
Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vaniljestengene og frøene i en kasserolle sammen med sukker, melk og 3 dl fløte. Kok opp, trekk kasserollen til side og la fløten få stå en ti-minutters tid for å trekke smak. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme væsken. Rør inn resten av fløten, sil og avkjøl blandingen til romtemperatur.
Tilsett limesaft (hvis ønskelig) og fyll panna cottaen over i fire passende glass. La panna cottaen stå i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 4–6 timer.
Topp Panna cottaen med granateplesirupen og server!

Mer info

Forfatter:
Kilde: Meny
(Intern: 33123)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Dessert

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pavlova 2.
Pavlova 2

Denne retten har 204,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladedråper med mokkakrem.
Sjokoladedråper med mokkakrem

Denne retten har 344,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelaget pepperkakeis.
Hjemmelaget pepperkakeis

Denne retten har 375,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Våkenattsfromasj.
Våkenattsfromasj

Denne retten har 218,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fløterand.
Fløterand

Denne retten har 334,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crème brûlée fra gourmeten.
Crème brûlée fra gourmeten

Denne retten har 275,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,23 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Filippinsk mango-graham-dessert.
Filippinsk mango-graham-dessert

Denne retten har 276,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karamellpudding 9.
Karamellpudding 9

Denne retten har 241,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,53.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julepannacotta.
Julepannacotta

Denne retten har 278,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Byggrynskrem.
Byggrynskrem

Denne retten har 353,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crème Cassonade.
Crème Cassonade

Denne retten har 223,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Créme Brûlée 2.
Créme Brûlée 2

Denne retten har 204,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Konjakkrem.
Konjakkrem

Denne retten har 344,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Juleis med frukt- og krydderkompott.
Juleis med frukt- og krydderkompott

Denne retten har 232,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.