Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus




Ingredienser

pannekakerøre (se egen oppskrift)
25 g smør
1/2 purre skåret i ringer
4 ss hvetemel
1 kaffekopp med hvitvin
hvit, malt pepper
tørket dill
en skvett kremfløte
50-60 g krepsehaler
salat


Annonse


Fremgangsmåte:

Start med å lage sausen: Smelt smøret i en kjele. Når det er lysebrunt har du oppi purren. Den skal steke i ca 2 minutter.

Tilsett hvetemel og rør godt. Ta kjelen av varmen, hell oppi hvitvin til sausen er passe tykk, rør hele tiden. Når melet er utrørt, setter du kjelen tilbake på platen. Smak til med litt hvit pepper og dill, og en liten fløteskvett. Tilsett krepsehalene til slutt. De skal ikke koke, bare varmes i sausen.

Stek en vanlig pannekake. Del den nesten i to; skjær inn mot midten fra hver side, men la det stå igjen to cm i sentrum.

Rull det ene hjørnet av hver halvside inn mot midten, slik at tallerkenen kommer til syne i en trekant på hver side.

Legg sausen med krepsehalene i den ene åpningen og litt grønn salat med tomater i den andre. Sausen legges på den samme måten på tallerkenen og ikke oppi selve pannekaken, dette for å unngå at den blir seig og klissete.

Strø litt revet ost over det hele, og hell en spiseskje med dressing over salaten. Dressingen kan f. eks. lages av sesamolje, olivenolje, balsamikoeddik, salt, pepper og timian.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12721)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.