Gå til forsiden av matoppskrift.no

Papadam tapas


Bilde av Papadam tapas.

Fotograf: Nirus Verden

Annonse

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
200gragurk terninger
200grtomater
100grrødløk
1stklime, saften
0,5tssalt
1tschaat masalaIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4ssfrisk koriander
4stkpapadam original eller spisskummmen


Kalorier og næringsinnhold i Papadam tapas med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier50,3676,99Kcal
Protein2,483,79gram
Karbohydrat9,2914,20gram
Kostfiber1,101,68gram
Fett0,120,18gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,891,35gram
Pris på oppskriftenKr 4,94Kr 7,55Kroner
Hele oppskriften veier612 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

I Punjab sier vi egentlig papad (med hard l til slutt som i Ola), papadam er et sør-Indisk ord. De kan lages på forskjellige måter og med forskjellige typer ingredienser, både av rismel, linsemel, hvetemel og potetmel.

Siden jeg er tilhenger av linser og bønner, har jeg laget to varianter – en med og en uten spisskummen. Det er jo veldig gøy, jeg startet på et skolekjøkken og i fjor leverte vi et stort antall papadam til norske dagligvarebutikker. I tillegg kommer alt det som leveres til catering og brukes på kursene. Papadam original passer perfekt til denne oppskriften og ellers til suppe, salat, taco eller som glutenfri kjeks til ostekveld med daddel chutney. Nam, jeg får vann i munn. Ost er fantastisk godt og blir enda bedre på denne måte.

Mvh Niru Kumra


Du kan beregne en papadam pr person, husk at grønnsakene skal være små terninger. Det blir nesten som en salsa.

Slik gjør du det

Skjær agurk, rødløk og tomater i små terninger. Agurken behøver ikke å skrelles. Press lime juice over grønnsakene, bland i krydder og frisk koriander.
La stå i ca 15 minutter.
Stek papadam som over. Del de opp i mindre biter og bruk en bit for å ”skuffe” opp litt grønnsaker. De må spises øyeblikkelig og prinsippet blir som nachos med salsa.

Papadam tapas kan serveres som en enkel forrett eller i en tapas meny. Siden de er soltørket, skal de kun varmes lett midt i en forvarmet stekeovn på 250 grader. Kun ca 40-50 sekunder er nok, de skal bare så vidt skifte farge. De kan stekes på grill, gassbluss eller i stekepanne uten noen form for fett. I stekeovn settes de på rist og det kan bli plass til fire om gangen, pass på at de ikke ligger oppå hverandre. For å steke på grill eller gassbluss, bruk en steke pinsett og hold de raskt over varmen. Så lenge man ikke får fuktighet eller væske på dem, holder de seg i ukevis. De bør oppbevares i en luft tett boks, slik som flatbrød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Nirus Verden
(Intern: 33073)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Fingermat/tapas
Land: India

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Agurktapas med spekeskinke.
Agurktapas med spekeskinke
Denne retten har 82,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,52.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Papadam tapas.
Papadam tapas
Denne retten har 50,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylt agurk med hvitløkmajones.
Fylt agurk med hvitløkmajones
Denne retten har 261,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinerte oliven.
Marinerte oliven
Denne retten har 520,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 56,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Agurk- og ostespyd.
Agurk- og ostespyd
Denne retten har 109,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.