Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Parfait av ferskvannskreps




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
100grhyse, skinn- og benfri og kuttet i terninger
100grørret eller laks, halestykke, skinn og benfri i terninger
1tssalt
0,5tshvit pepper, nykvernet
2stkeggehviter
50grloff uten skorpe, bløtlegges i 1 dl melk
1dlfløte
2dlpisket fløte
1dlhvitvin, fyldig
2blad(er)gelatin
250grferskvannskrepskjøtt, kokt
2ssdill, hakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk
Skalldyr
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Parfait av ferskvannskreps med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier170,55212,65Kcal
Protein8,3210,37gram
Karbohydrat3,754,68gram
Kostfiber0,210,26gram
Fett12,8015,96gram
Mettet fett7,759,66gram
Alkohol0,95 %
Salt1,311,63gram
Pris på oppskriftenKr 13,71Kr 17,09Kroner
Hele oppskriften veier998 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hyse, laks eller ørret avkjøles i fryseren til de begynner å fryse. Hakk fisken i hurtighakkeren med den bløtede loffen, hvor vannet er presset ut for hånd. Tilsett salt og pepper.

Kjør massen i 30 sekunder. Tilsett så eggehviten og fløten. Kjør til dette blir en luftig og fin masse. Ha massen i en bolle og rør i den piskede fløten og krepskjøttet samt 1 ss dill.

Kle en 1 ½ liter kakeform med kraftig kjøkkenfilm på innsiden. Fyll i farsen. Bank formen litt på kjøkkenbenken slik at eventuelle luftbobler forsvinner. Stryk glatt på toppen med en stekespade. Legg også plast på toppen. Pakk deretter hele formen så tett som mulig i aluminiumsfolie.

Stekes i langpanne i vann på 170 C i 45 minutter. Avkjøles i kjøleskapet i 10-12 timer.

Smelt gelatinen i en kjele. Tilsett hvitvin og 1 ss hakket dill, må ikke koke. Ta parfaiten ut av formen. Fjern plasten. Legg den på rist, tørk godt.

Pensle geléen over i flere omganger. Anrett på tallerken eller fat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7944)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skalldyr med sitrus til forrett.Skalldyr med sitrus til forrett.
Denne retten har 104,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ovnsbakt sjøkreps.Ovnsbakt sjøkreps.
Denne retten har 337,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet piggvar og lettrøkt sjøkreps med blomkålkrem og sjøkrepssitrongresskum.Grillet piggvar og lettrøkt sjøkreps med blom.
Denne retten har 198,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.