Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Parisiennepoteter med rogndryss




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stkBrage poteter
1stkrød løk
1kvist(er)dill
1boks(er)rød rogn
1boks(er)sort rogn
2dlrømme
1dashsmør og olje til steking
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Parisiennepoteter med rogndryss med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier149,87581,61Kcal
Protein2,8611,10gram
Karbohydrat12,7849,60gram
Kostfiber1,224,73gram
Fett9,4336,60gram
Mettet fett3,6314,09gram
Salt0,813,13gram
Pris på oppskriftenKr 3,55Kr 13,78Kroner
Hele oppskriften veier1 552 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Dette er en nydelig forrett før middager med fugl eller svinekjøtt. Du kan imponere med denne - den ser mer avansert ut enn den er å lage! Varier gjerne med rogn i flere farger eller ved å tilsette friske urter i dressingen.

Vi har valgt Brage poteter, men alle poteter som ikke er for melne kan brukes. For å lage parisiennepoteter trenger du et parisiennejern (uthulingsjern) for å få fine runde kuler.

Skrell potetene. Lag kuler med jernet. Start i den butte enden av poteten, så får du mer ut av den. Forvell potetkulene i lettsaltet, kokende vann i 5 - 6 min. Skyll dem raskt i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Ha parisiennepotetene over i en panne med smør og olje. Tilsett grovklippet dill og surr forsiktig over middels varme i 6 - 8 min. Potetene skal være gyldne og noe myke i konsistensen.

Anrett parisiennepotetene på en porsjonstallerken. Finhakk løken og strø den over potetkulene. Fordel rømmen i to skåler. Tilsett sort rogn i den ene, rød rogn i den andre. Spar gjerne litt rogn til pynt. Bland rognen godt med rømmen og smak til med salt og pepper. Hell de to rømmeblandingene vekselsvis over de anrettede potetene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Bama
(Intern: 14873)
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Poteter og squash med ost og urter.Poteter og squash med ost og urter.
Denne retten har 234,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nypotetcanapèer.Nypotetcanapèer.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.