Parisiennepoteter med rogndryss

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
8stkBrage poteter
1stkrød løk
1kvist(er)dill
1boks(er)rød rogn
1boks(er)sort rogn
2dlrømme
1dashsmør og olje til steking
salt og pepper

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 149,87 Kcal
Protein 2,86 g
Fett 9,43 g
Karbo 12,78 g
Pris 3,55.- kr

Fremgangsmåte:

Dette er en nydelig forrett før middager med fugl eller svinekjøtt. Du kan imponere med denne - den ser mer avansert ut enn den er å lage! Varier gjerne med rogn i flere farger eller ved å tilsette friske urter i dressingen.

Vi har valgt Brage poteter, men alle poteter som ikke er for melne kan brukes. For å lage parisiennepoteter trenger du et parisiennejern (uthulingsjern) for å få fine runde kuler.

Skrell potetene. Lag kuler med jernet. Start i den butte enden av poteten, så får du mer ut av den. Forvell potetkulene i lettsaltet, kokende vann i 5 - 6 min. Skyll dem raskt i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Ha parisiennepotetene over i en panne med smør og olje. Tilsett grovklippet dill og surr forsiktig over middels varme i 6 - 8 min. Potetene skal være gyldne og noe myke i konsistensen.

Anrett parisiennepotetene på en porsjonstallerken. Finhakk løken og strø den over potetkulene. Fordel rømmen i to skåler. Tilsett sort rogn i den ene, rød rogn i den andre. Spar gjerne litt rogn til pynt. Bland rognen godt med rømmen og smak til med salt og pepper. Hell de to rømmeblandingene vekselsvis over de anrettede potetene.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Bama
Oppskriften har hatt 2384 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 14873)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!