Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Paskha




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
700grcottage cheese
700grkremost
6stkegg
1dllettfløte
200grsmør
1stkvaniljestang, splittet
900grmelis


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Paskha med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier285,20836,36Kcal
Protein5,9217,36gram
Karbohydrat31,9093,55gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett14,8843,64gram
Mettet fett9,0726,60gram
Salt0,431,26gram
Pris på oppskriftenKr 6,15Kr 18,04Kroner
Hele oppskriften veier2 933 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Det tar fire dager å lage denne retten. Ordet Paskha betyr påske, og dette er en familieoppskrift på en av de mest tradisjonelle russiske rettene fra påsken. Den fete og mektige retten er til ære for fastetidens utgang og den serveres vanligvis med Kulich (se egen oppskrift: kaker).

En Paskha-form av tre, dekorert med påskesymboler som et kors, en hanekylling eller initialene XB, som står for "Kristus er oppstanden", hører med til tradisjonen. Siden du sannsynligvis ikke kan få fatt i en slik form, bruk en 20 cm høy leirpotte med hull i bunnen.

Press cottage cheese og fløteost gjennom en sikt. legg osten i et linhåndkle og heng den opp til avrenning natten over.

Legg osten i en kjele sammen med egg, fløte, smør, vaniljestang og melis. Bland godt. Varm opp ved svak varme mens du rører, til den første boblen vises. Ta kjelen av varmen.

Skyll av linhåndkleet og vri det. Legg det i paskhaformen eller leirpotten så glatt som mulig. Plasser formen på en rist med kar under som kan samle opp væsken som trekkes ut. Hell blandingen i formen. Formen skal foreløpig ikke tildekkes.

Sett formen med rist og kar i kjøleskapet i 12 timer.

Hell bort avrent væske. Brett linhåndkleet over og legg et lokk over med noe tungt på. La det stå kaldt i to dager til.

Fjern lokk og håndkle, og legg serveringsfatet over. Snu rundt. Fjern forsiktig formen og håndkleet.

Server med Kulich, pyntet med glasserte servietter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6631)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Land: Russland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.