Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pasta med sardiner




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grfennikelstilker
1dashsalt
1stk storløk, hakket
90grsultanarosiner
90grpinjekjerner
0,25tssafran
1,5dlolivenolje
1dashsvart pepper
6stkmiddelhavssardiner eller småsild
Ca 425grbucatini (rørmakaroni)
4stksardinfileter
0,25stksitron


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Spor-av-egg
Spor-av-melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Pasta med sardiner med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier303,361 004,79Kcal
Protein6,9723,09gram
Karbohydrat28,1693,27gram
Kostfiber2,498,25gram
Fett17,5458,10gram
Mettet fett2,387,88gram
Salt0,100,34gram
Pris på oppskriftenKr 8,71Kr 28,85Kroner
Hele oppskriften veier1 325 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skyll fennikelen godt. Ha 4 liter vann i en stor kjele og tilsett 1 ts salt. Kok opp, ha i fennikelstilkene og la det småkoke i 10 minutter.

Ha løken i en tykkbunnet gryte sammen med 4 dl vann. Kok opp og la det småkoke uten lokk i 10 minutter. I mellomtiden legger du rosinene i bløt i varmt vann i 10 minutter.

Ta opp fennikelen og la vannet renne godt av. Spar kokevannet. Finhakk fennikelen, og ha den deretter i gryten løken ligger i, sammen med de avrente rosinene, pinjekjerner, safran, 3/4 av oljen og rikelig med pepper. Legg på lokk og la det småkoke i 15 minutter.

Skjær hode og hale av sardinene og rens fisken. Ta forsiktig ut ryggbeinet og plukk ut alle løse bein som måtte være igjen. Det gjør ingenting om fileten går i stykker.

Kok opp fennikelvannet igjen og ha i bucatiniene. Kok dem i 10-12 minutter, til de er al dente.

I mellomtiden har du sardinfiletene i sausen og lar den surre i 5 minutter. Varm resten av oljen i en separat stekepanne og ha i sardinfiletene. Stek på svak varme i 3-4 minutter under stadig omrøring med en tresleiv, til sardinene er oppløst. Tilsett deretter innholdet i pannen til sausen.

Hell pastaen i dørslag og spar på 2 ss av kokevannet. Ha dette i sausen, og bland deretter raskt pastaen med sausen.

Gi retten til slutt en skvett sitronsaft og server straks.

Denne pastaretten (Pasta con le sarde) er en eldgammel siciliansk rett som få sin uvanlige smak av de ville fennikelstilkene som setter smak på kokevannet til pastaen. Hvis du ikke får tak i vill fennikel, kan du erstatte med stilkene og de bregneaktige bladene fra dyrket fennikel, samt litt av selve knollen.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7577)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.