Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pasta (penne) med brokkoli og vitamin D




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
150grpenne (pasta), økologisk
1ssolivenolje
0,5feddhvitløk, finhakket
1stk filetansjosfilet
1dlvann
50grbrokkoli
evt. steinfrie grønne olivener
1tsbasilikum, finhakket
olivenolje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Spor-av-egg
Spor-av-melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Pasta (penne) med brokkoli og vitamin D med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier202,89164,09Kcal
Protein6,455,22gram
Karbohydrat33,1126,78gram
Kostfiber2,391,93gram
Fett4,433,58gram
Mettet fett0,630,51gram
Salt0,220,18gram
Pris på oppskriftenKr 2,68Kr 2,17Kroner
Hele oppskriften veier324 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(fra 9 måneder, gir 3-5 porsjoner) Jeg har møtt noen barn som i tidlig alder strekker seg over bordet etter olivenskålen. Ha barnet ditt denne lidenskapen, kan du hakke opp et par olivener i denne retten. De minste skal ikke ha mye salt, men salttilførselen fra en liten ansjosfilet har liten betydning, og minsten har bruk for litt ekstra D-vitaminer nå i vinterhalvåret.

Kok penne etter anvisning på pakken. Varm oljen i en kjele. Ha i finhakket hvitløk og ansjosfilet Fres blandingen til ansjosen er oppløst. Tilsett vann. Del brokkolien i små buketter før du har den i kjelen. La det koke i 5 minutter.
Ha eventuelt i olivener. Skru ned varmen, og la kjelen putre enda 5 minutter slik at alle smakene blandes godt.
Mos sausen til konsistensen passer barnet. Bland saus, penne og basilikum i en bolle. Hell over litt ekstra olivenolje hvis dere liker det, og pynt med en oliven eller to.
Barn som ikke lider av glutenallergi, kan så smått begynne sin vandring i pastaens verden fra de er rundt 8 måneder gamle. Fersk pasta er å foretrekke, men det er praktisk å ha tørket pasta (økologisk) tilgjengelig til for eksempel en søndag kjøleskapet er tomt for det meste. Pasta er enkel å fordøye, og tilbehøret i pastarettene er ofte rike på vitaminer, mineraler og gode fettsyrer (oljer).

Mer info

Forfatter:
Kilde: Barnemat.com
(Intern: 1436)
Kategori: Barnemat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.