Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pastadeig - grunnoppskrift




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
300grfin sammalt hvete
1tssalt
3stkegg, sammenpisket
3tsolivenolje
evt. litt vann


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Pastadeig - grunnoppskrift med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier269,55328,06Kcal
Protein12,2514,91gram
Karbohydrat33,6340,93gram
Kostfiber8,5010,34gram
Fett7,679,33gram
Mettet fett1,561,90gram
Salt1,531,86gram
Pris på oppskriftenKr 2,40Kr 2,92Kroner
Hele oppskriften veier487 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sikt mel og salt i en haug på bakebordet. Lag en fordypning i midten og hell eggene og oljen i.

Før litt mel inn mot midten med en gaffel, og visp det inn i eggene.

Arbeid så raskt inn resten av melet med fingrene.

Hvis det fremdeles er tørt mel som ikke lar seg innarbeide, tilsetter du noen dråper vann. Men ikke for mye vann - deigen skal virke grov. Tilsetter du for mye vann vil den ferdige pastaen bli seig og ufordøyelig.

Legg deigen på rent, melet underlag. Dryss mel på hendene.

Kba deigen kraftig, akkurat som når du lager en brøddeig. Bruk håndroten, ikke håndflaten. Brett deigen mot deg, og press den så i retning fra deg.

Arbeid deigen på denne måten i 10-15 minutter. Den skal være glatt og lett å brette. Det skal være små blærer i deigens overflate. Kutt ikke ned på eltingen - det er den som gjør deigen elastisk og lett å kjevle ut. Dette er særlig viktig hvis du ikke har pastamaskin, men kjevler og former deigen for hånd.

Lag en ball av deigen og la den hvile i 10-20 minutter i en melet bolle dekket med et rent håndkle.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7584)
Kategori: Pasta
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.