Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pâté med fyll




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grstorfe, elg eller lammekjøtt, malt
1stk liteløk
200grleverpostei
2dlbuljong (1/2 buljongterning + vann)
1,5tssalt
2krmpepper
1tstimian eller oregano
Ca 1,5feddhvitløk
2sshvetemel
2stkegg

Fyll:

200grhele sjampinjonger eller 200-300 g kyllinglever
margarin eller smør
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-fisk
Spor-av-gluten
Spor-av-selleri
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Pâté med fyll med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier116,11254,08Kcal
Protein11,9926,24gram
Karbohydrat2,906,35gram
Kostfiber0,240,53gram
Fett6,2313,63gram
Mettet fett2,585,65gram
Salt1,493,25gram
Pris på oppskriftenKr 8,30Kr 18,16Kroner
Hele oppskriften veier1 313 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gjør først i stand fyllet, velg enten sopp eller kyllinglever.

Skyll sjampinjongene, del store sopper. Fres dem i fettet, ta de opp. Ellers stek kyllingleveren raskt, krydre med litt salt og pepper. Ta opp leveren, la fine biter være hele, hakk eventuelt småbitene.

Skrell og finhakk løken. Stek den etter soppen eller leveren. Ta med eventuell sjy når farsen blandes.

Rør eventuelt ut leverposteien med litt fløte. Smør formen. Løs opp buljongterningen og avkjøl buljongen. Sett ovnen på 175 C.

Bland det malte kjøttet med løk, leverpostei, kyllinglever, sopp, salt og krydder. Tilsett også mel, egg og buljong, og rør til farsen er blandet.

Hell farsen i en form på 1,5 liter, f.eks. brødform og glatt den til på overflaten. Stek den på nederste ribbe i ovnen ca 1 time. Det er ikke nødvendig med vannbad. La pâtéen bli kald før den hvelves.

Serveres som hovedrett med f.eks. fransk potetsalat og grønnsaker.

Som forrett med små sylteagurker, oliven og loff.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 11054)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.