Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Paté med laks og røykt kolje



Bilde av Paté med laks og røykt kolje oppskrift.

Fotograf: Audun Aagre
Lag en klassisk paté til koldtbordet. Det tar litt tid å lage, men det vil gjestene dine sette pris på. En paté kan også serveres som en selvstendig rett til lunsj.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grlaksefilet, uten skinn og bein
1sssalt
2dlmatfløte
50grisbiter
2krmkajennepepper
1stkpurre

Fyll

200grrøykt kolje
200grlaksefilet, uten skinn og bein
50grspinat
200grknaskegulrøtter
100grpurre

Blåskjell beurre blanc

300grblåskjell
2stksjalottløk
2feddhvitløk
2dlhvitvin
1sssmør
0,5dlblåskjellkraft
200grsmør, usaltet
1tssitron
1stkplommetomat
basilikum, frisk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Fisk
Melk
Spor-av-skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Paté med laks og røykt kolje med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier167,631 151,24Kcal
Protein9,4364,76gram
Karbohydrat1,329,07gram
Kostfiber0,594,05gram
Fett13,1890,52gram
Mettet fett6,2042,58gram
Alkohol0,69 %
Salt1,097,50gram
Pris på oppskriftenKr 10,77Kr 73,97Kroner
Hele oppskriften veier2 747 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Sett stekeovnen på 170 grader.

Det er viktig at farsen holdes iskald for å unngå at den skiller seg. Derfor kan det være lurt å sette beholderen til foodprosessoren i fryseboksen på forhånd. Både laksen og fløten må også være iskalde når du begynner.
Skjær laksefileten i tynne strimler og ha disse foodprosessoren. Kjør laksen godt sammen med saltet til en seig deig. Dette tar ca. 1-2 minutter. Spe med fløten i en jevn strøm. Tilsett kajennepepper og smak til med salt. Har du en liten kjøkkenmaskin bør du kjøre denne oppskriften i to omganger for å unngå at farsen ”sprekker”. Sprekker den vil du få en pate som smuldrer litt.
Rens og vask purre, skjær bort det som er stygt i den grønne toppen, men ikke skjær bort den hvite roten. Kok purren i 5 minutter og legg den så over i isvann.
Skrell knaskegulrøtter, kok dem i 3 minutter til de er møre og avkjøl i isvann.
Forvell spinaten noen sekunder i kokende vann.
Dekk formen innvendig med plastfolie og la den gå over kanten. Dekk så plastfolien med purreblad. La de gå over kanten slik at overflaten av patéen også kan dekkes med purre.
Fyll et lag farse i formen. Legg fisk og grønnsaker over. Gjør det samme en gang til og dekk så overflaten godt med purrebladene.
Bank formen i benken noen ganger slik at du får bort luftrom og patéen blir "tett".
Bak den ferdig i ovnen i ca. 30 minutter, og la den avkjøle i 10 minutter før du begynner å skjære i den.
Patéen kan serveres varm, lun eller kald.

Blåskjell beurre blanch
Grovhakk sjalottløk og hvitløk, og skjær tomat i små terninger. Surr løk og hvitløk i smøret og tilsett deretter blåskjellene.
Hell på vinen og kok dette i ca. 3 minutter. Sil kraften over i en ny kjele. Rens blåskjellene mens de er varme. Da holder muskelen seg smidig og fin.
Mål opp blåskjellkraft og rør inn smøret bit for bit.
Smak til med sitronsaft og bland inn blåskjellmuskler, tomatterninger og frisk basilikum.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 29166)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Festmousse og Fransk laksepaté.Festmousse og Fransk laksepaté.
Denne retten har 187,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksepaté.Laksepaté.
Denne retten har 216,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Paté med laks og røykt kolje.Paté med laks og røykt kolje.
Denne retten har 167,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,77.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.