Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Paté med ribbe og tørket sopp



Paté med ribbe og tørket sopp oppskrift.
Fotograf: Mari Svenningsen
Å lage sin egen paté eller leverpostei før jul er for mange blitt en tradisjon. Her har vi blandet inn små biter av ribbe og supplert med sopp og timian. Nydelig å bruke både som en liten forrett, eller som gave til den som har alt.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
750grlever av svin eller storfe
350grmedisterdeig
6stkansjosfileter
3tssalt
0,5tspepper
2stkegg
2dlmatfløte
150grribbe i små terninger
30grtørket sopp
2tstørket timian


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Paté med ribbe og tørket sopp med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier180,46391,19Kcal
Protein15,9534,58gram
Karbohydrat3,026,55gram
Kostfiber0,360,78gram
Fett11,5425,02gram
Mettet fett4,6510,08gram
Salt2,014,35gram
Pris på oppskriftenKr 9,92Kr 21,50Kroner
Hele oppskriften veier1 734 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Skjær lever i grove terninger, ca. 3x3 cm. Kok leverterninger noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl og del eventuelt i mindre biter.

Koking av leveren gir en mildere leversmak på patéen eller posteien. Man fjerner altså litt av råsmaken. Man trenger ikke nødvendigvis å koke leveren på forhånd, men patéen kan få en metallisk smak om man ikke gjør dette.
2. Kjør alle ingrediensene til patéen, unntatt fløte og egg i foodprosessor til en jevn røre.
3. Visp egg og fløte lett sammen, og spe det i blandingen til du har en glatt røre.
4. Bløtlegg sopp i kokende vann i 10 minutter. Hell av bløtleggingsvannet og klem ut så mye væske som mulig. Grovhakk soppen.
5. Vend ribbe, bløtlagt sopp og timian inn i røren.
6. Hell røren i en form, eventuelt små porsjonsformer. Stek patéen i vannbad på 170 °C i ca. 1- 1 ½ time, avhengig av størrelsen på formene. Den stekte patéen skal kjennes litt fast når du trykker på den. For å være sikker på at patéen er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 °C.
7. La patéen bli kald i formen.

Skjær patèen i skiver og server den med bacon og ripsgelè.
Patéen kan pyntes med avkjølt, nesten stivnet aspic. Skal den fryses må den pyntes etter tining.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 32697)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pate

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Paté med ribbe og tørket sopp.Paté med ribbe og tørket sopp.
Denne retten har 180,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvitløk og pepperpatè.Hvitløk og pepperpatè.
Denne retten har 155,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,36.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hellstrøms Kyllingleverpaté.Hellstrøms Kyllingleverpaté.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.