Pavlova

Bilde av Pavlova.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4stkeggehviter
1,5kopp(er)sukker
2tseddik, 5%
3dråpe(r)vaniljeessens
1ssmaizena
1kopp(er)valnøtter
1boks(er)kremfløte
2tssukker
1tsvaniljesukker
Ca 14stkjordbær
Ca 2,5stkpasjonsfrukt

Annonse


Pavlova er en klassisk festkake som passer til 17 mai ++ Kaken bør spises samme dag, blir fort bløt i kjøleskapet. Bunnen kan fryses.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Pisk eggehviter og sukker sammen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, tilsett eddik, essens og maizena. Pisk i ytterligere 5 minutter. Rør forsiktig inn valnøttene med en slikkepott.

Tegn opp en sirkel på ca 24 cm i diameter på et bakepapir, snu papiret og fordel røren innenfor sirkelen. Glatt røren til en jevn kake.

Sett stekeoven 180 Grader.
Skru ned til 100 grader når kaken settes inn, stekes 1 time. Skru av varmen og sett en tresleiv i ovnsdøren, la kaken bli helt kald før den taes ut av ovnen.

Pisk krem med sukker og vaniljesukker. Bre utover kaken og legg frukt over.

Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel

Kilde:
Magne

Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 320,82 Kcal
Protein 3,99 g
Fett 18,81 g
Karbo 33,32 g
Pris 6,12.- kr

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Kakemonsen
Oppskriften har hatt 58420 lesere totalt.
Oppskriften har fått 5,5 poeng totalt (av max 6) fra 29 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 1341)

Ekstra info

Kategori: Kaker
Diett/allergi: Glutenfri
Land: Ukjent-opprinnelse
Tilberedningstid: 60 min +



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!