Pavlova

Bilde av Pavlova.
Fotograf: Knut Pettersen

Pavlova er en klassisk festkake som passer til 17 mai ++ Kaken bør spises samme dag, blir fort bløt i kjøleskapet og flyter nesten vekk. Bunnen kan fryses.
Vi lagde kremen som en blanding av krem og litt romkrem. Blir god smak på den da.
Og frukt og bær på toppen er valgfritt, men vår versjon som dere ser på bildet var slettes ikke så gal.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
4stkeggehviter
1,5kopp(er)sukker
2tseddik, 5%
3dråpe(r)vaniljeessens
1ssmaizena
1kopp(er)valnøtter
1boks(er)kremfløte
2tssukker
1tsvaniljesukker
Ca 14stkjordbær
Ca 2,5stkpasjonsfrukt


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Pisk eggehviter og sukker sammen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, tilsett eddik, essens og maizena. Pisk i ytterligere 5 minutter. Rør forsiktig inn valnøttene med en slikkepott.

Tegn opp en sirkel på ca 24 cm i diameter på et bakepapir, snu papiret og fordel røren innenfor sirkelen. Glatt røren til en jevn kake.

Sett stekeoven 180 Grader.
Skru ned til 100 grader når kaken settes inn, stekes 1 time. Skru av varmen og sett en tresleiv i ovnsdøren, la kaken bli helt kald før den taes ut av ovnen.

Pisk krem med sukker og vaniljesukker. Bre utover kaken og legg frukt over.

Spesielle egenskaper
Glutenfri, Uten hvetemel

Kilde:
Magne


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Kakemonsen
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 1341)
Tilberedningstid: 60 min +
Kategori: Kaker
Diett/allergi: Glutenfri
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 320,86 Kcal
Protein 3,99 g
Fett 18,81 g
Karbo 33,33 g
Pris 6,12.- kr











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!