Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pecan Pai




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Mørdeig:

250grmel
100grsmør
1stkegg
1dashsalt

Fyll:

3stkegg
2,5dlsirup (på mais, men lønnesirup kan også brukes)
2dlsukker
80grsmeltet smør (ikke margarin, takk)
1tsvanilje
Ca 3,5dlpecan nøtter i halve(kan erstattes av valnøtter)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Pecan Pai med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier409,135 526,36690,80Kcal
Protein5,4673,759,22gram
Karbohydrat45,96620,8177,60gram
Kostfiber1,8725,263,16gram
Fett22,19299,7337,47gram
Mettet fett8,38113,1914,15gram
Salt0,344,660,58gram
Pris på oppskriftenKr 7,91Kr 106,85Kr 13,36.-
Hele oppskriften veier1 351 totalt1 351 pr porsj169 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 8 stykker

Til deigen siktes melet med salt. Smøret hakkes oppi og smuldres lett inn med fingrene.
Deigen samles akkurat med lettpisket egg - kun nok til konsistens som marsipan. Tilsett noen dråper kaldt vann, hvis egget ikke er nok. Rull deigen i plastfolie og la den hvile minst 1 time i kjøleskapet.

Til fyllet piskes eggene lett. Sirup piskes i, deretter sukker, smeltet smør og vanilje.
Vend til sist nøttene i. Deigen rulles ut og legges i en terteform, og nøtteblandingen fordeles oppi. Dekk terten med folie (blank side innover) og bake den i 25 minutter ved 200 grader. Deretter fjernes folien, og terten bakes ytterligere i 20-25 minutter til overflaten er gylden og karamelliseret. Terten serveres avkjølet.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22411)
Kategori: Dessertpai/terte
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.