Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Persisk yoghurtsuppe




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1litervann/buljong
250grhakket lamme- eller oksekjøtt
1stk liteløk, finhakket
1literyoghurt naturel
2dlris
1bunt(er)vårløk i tynne ringer
Evt. litt spinat i tynne strimler
2dlkikerter, oppbløtt natten over
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Persisk yoghurtsuppe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier70,31485,54Kcal
Protein4,9534,18gram
Karbohydrat8,5358,91gram
Kostfiber0,594,07gram
Fett1,6911,67gram
Mettet fett0,966,63gram
Salt0,090,65gram
Pris på oppskriftenKr 3,69Kr 25,48Kroner
Hele oppskriften veier2 762 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kikertene kokes i vann tilsatt salt 30-40 min.
Hakkekjøttet og det hakkede løk eltes sammen med salt og pepper. Kjøttet formes til små kjøttboller på størrelse med en stor hasselnøtt.

Vannet settes over, buljongterningen tilsettes (suppen må gjerne være så salt da det skal 1 l yoghurt i). I vannet has ris og små kjøttboller. Suppen koker til risen er mør, ca. 20 min.
Deretter has kikertene i og suppen koker ca. 5 min. Så has vårløk og evt. spinat i, det kokes med inntil grønnsakene er fallet sammen. Til sist tilsettes yoghurt.

Nå er det viktig at suppen IKKE begynner å koke, da den så vil skille seg og komme til å smake surt.
Smak suppen til med salt/buljong.
Serveres med varme flutes til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 22817)
Kategori: Suppe
Land: Iran

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sommersuppe 5.Sommersuppe 5.
Denne retten har 92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.