Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pestosaus fra Genova




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,5dlpinjekjerner eller valnøtter
bladene fra en potte frisk basilikum
Ca 5feddhvitløk
Ca 2dlolivenolje
0,5dlnyrevet parmesanost
0,5dlnyrevet norvegia
1dashsalt
1dashnykvernet pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Pestosaus fra Genova med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier745,85394,11Kcal
Protein6,833,61gram
Karbohydrat1,550,82gram
Kostfiber0,530,28gram
Fett79,0341,76gram
Mettet fett12,816,77gram
Salt0,570,30gram
Pris på oppskriftenKr 11,68Kr 6,17Kroner
Hele oppskriften veier264 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 C. Bre nøttene utover i ett lag på et stekebrett og sett i ovnen. La dem stå i ca 8 minutter til de er lett ristet og duftende. Ta ut av ovnen og avkjøl.

Finhakk basilikum og hvitløk i en foodprocessor. Skrap ned fra kanten av bollen når det trenges. Ha i 1 dl av olivenoljen dråpevis mens maskinen går. Slå av maskinen. Strø osten over og kjør til en jevn blanding. La maskinen fortsette å gå og drypp i resten av oljen. Kjør til sausen får en kremaktig konsistens.

Smak til med salt og pepper. Ha i nøttene og kjør til de så vidt er grovmalt. Bruk sausen straks eller hell den på glass. Drypp et tynt lag olje oppå og sett lokk på glasset. Sauen kan stå i kjøleskap i opptil fire dager.

Denne oppskriften gir deg ca 5 dl. saus.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7372)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.