Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pigghå i sitron




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grPigghå, 2 stk sider med skinn
0,25dlsoyasaus
0,25dlsherry
100grrugmel
1stkegg
1stksitron
3stklime
2stang(stenger)sitrongress
4stkvårløk
10grfrisk ingefær
1ssråsukker
evt . Kaldt vann og salt
1dltomatchilisaus
1dlsesamolje
0,5litersoyaolje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Sesam
Soya
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-sesam


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Pigghå i sitron med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier326,641 635,23Kcal
Protein8,1440,75gram
Karbohydrat5,3626,83gram
Kostfiber0,874,36gram
Fett29,96149,99gram
Mettet fett4,3821,93gram
Alkohol0,18 %
Salt0,341,70gram
Pris på oppskriftenKr 6,94Kr 34,74Kroner
Hele oppskriften veier2 002 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klargøringen:
Fiskesiderne skjæres på langs og tvers i terninger på 1x1 cm. Slik at kjøttet stadig henger fast i skinnet. Fiskesidene legges utstrakt i fat, drysses lett med salt, og pålegges citrongresstopp knust med baksiden av en kniv og litt fint høvlet ingefær. Fisken dynkes med litt soyasaus, sherry og saft av 1/2 sitron og 1 lime og står en time med ingrediensene. Vårløkene rengjøres og snittes meget fint. Citrongessets nederste del snittes også meget fint. De andre ingredienser holdes klar i en skål. Fiskesider vendes i pisket egg og rugmel, slik at melet kommer ned mellem fisketerningene.

En Wook oppvarmes med soyaolje.
Legg i fiskesidene med kjøttsidene ned mot oljen. Stekes i 1-2 minutter alt etter fiskens tykkelse og legges på fettsugende papir. Oljen heldes av og wooken tørkes med papir. Wooken oppvarmes igjen med sesamoljen, og så lynstekes det fintsnittede sitrongres og vårløk, sitonsaft, soya, sherry, tomatchilisaus, råsukker og 1- 2 dl. kaldt vann og sitronsausen innkokes til glinsende konsistens.
Fiskesidene kokes et øyeblikk i den glinsende saus og annrettes på fat med sausen. Fatet omkranses med limeskiver. Fisken kan nydes med ris, pasta eller nudler.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Alletiders kogebog
(Intern: 2991)
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.