Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og -boller



Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og -boller oppskrift.
Fotograf: Tom Haga

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4skive(r)piggvar uten skinn

Grønnsaks gryten:

10dlpiggvarkraft eller annen god klar kraft
2stkneper skrelt og turnert
8stk litesnaskekrøtter skrelt og kuttet
2stkpurreløk, bare det hvite kuttet i 2-3 cm lange ringer
0,25stkselleri rot skrelt og kuttet i pene staver
24stkasparges bønner
1stkspisskål
2stkpersillerot
1stksitron
snittet blad persille
snittet koriander
snittet basilikum
fin skåret gressløk
litt jomfruolje
salt og pepper

Piggvarboller:

200grpiggvarkjøtt
1stkeggehvite
1,5dlkremfløte
salt og pepper

Piggvarpølse:

200grpiggvarkjøtt gjerne de fettfylle stykkene på ” vingene ”
0,5stkeggehvite
0,50,5 m tarm ( kan også rulles i film og posjeres )Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
litt av de overnevnte urtene
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og -boller med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier50,97577,22Kcal
Protein5,4761,95gram
Karbohydrat1,9121,63gram
Kostfiber1,0511,89gram
Fett2,1524,35gram
Mettet fett1,0111,44gram
Salt0,151,74gram
Pris på oppskriftenKr 8,65Kr 97,96Kroner
Hele oppskriften veier4 530 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Grønnsaks gryten
Kok grønnsakene nesten ferdige i kraften, trekk ferdig fisken i kraften, smak til med salt, pepper og sitron. Sil gjerne kraften før servering.

Piggvarboller
Hold alle i ingrediensene i lik temperatur. Kjør kjøttet på en food prosessor, ha i eggehviten, spe med fløten og smak til med salt og pepper.Fform til ” egg ” med to skjeer og posjer i lettsaltet vann.

Piggvarpølse
Kvern kjøttet og urtene grovt, kna inn eggehviten og salt og pepper.

Fyll i farsen i tarm og posjer i lettsaltet vann. 70 grader 25-30 min. La pølsene hvile før servering

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 23469)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Flyndrefilet med urtesaus.Flyndrefilet med urtesaus.
Denne retten har 71,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.Avkokt flyndrefilet i kaperssaus.
Denne retten har 75,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og -boller.Piggvar ” pot-au-feu ” med piggvar pølser og .
Denne retten har 50,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.