Pinnekjøtt salting

Ingredienser

1 lammeside
2 kg salt

Annonse

Fremgangsmåte:

Opprinnelig kom denne spesialiteten fra Møre og Romsdal, og har siden bredt seg sørover til Bergen, der den også ha blitt populær julemat.

Gni kjøttet, som skal være helt og med bena i, godt inn med salt. Hell et lag salt i et plastkar, legg lammeribben oppå og dekk den helt med salt. Sett det kjølig, ved 8-10 C i dager.

Ta opp kjøttet, skyll det raskt i kaldt vann og tørk det. Heng det luftig til tørking. Etter 6-8 uker er det ferdig. Godt tørket kjøtt kan oppbevares på et tørt og luftig sted i flere måneder, men det kan også dypfryses. Pinnekjøtt kan kjøpes ferdig saltet og tørket over store deler av landet.

Når det skal kokes tar du først å skjærer kjøttet i porsjonsstykker langs bena. Vann ut kjøttet i 1-2 dager, til det har svellet godt. Kok kjøttet på rist eller, etter gammel tradisjon, på et gitter av bjerke- eller enerpinner. Fyll så mye vann i kokekaret at det står over risten. Damp kjøttet under lokk på svak varme i ca 2 timer til det så vidt slipper bena. Server det rykende varmt med kokte poteter og kålrotstappe.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Møre og Romsdal
Nasjonal/tradisjonsrett

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 10638 lesere totalt.
Oppskriften har fått 2,7 poeng totalt (av max 6) fra 9 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13720)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!