Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pinnsvinmamma med barn



Pinnsvinmamma med barn oppskrift.
Fotograf: Melk.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Sjokoladekake:

4stkegg
120grsukker
100grhvetemel, siktet
3sskakaopulver
0,25tsbakepulver
Ca 1,5dlappelsinjuice til dynking

Appelsinfromasj:

6stkgelatin plater
4stkegg
1dlsukker
3dlkremfløte
1dlkonsentrert appelsinjuice (på boks)

Sjokoladekrem:

500grsmør, mykt
500grmelis
1stkegg
Ca 7sskakaopulver

Pynt:

Ca 2dlkokosmasse
Ca 5dråpe(r)grønn konditorfargeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
Ca 5stkmandler


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Pinnsvinmamma med barn med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier386,889 840,91615,06Kcal
Protein4,70119,557,47gram
Karbohydrat33,95863,5753,97gram
Kostfiber1,6642,222,64gram
Fett25,44647,1140,44gram
Mettet fett16,05408,2625,52gram
Salt0,358,810,55gram
Pris på oppskriftenKr 4,29Kr 109,12Kr 6,82.-
Hele oppskriften veier2 544 totalt2 544 pr porsj159 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver sammen og rør det inn i eggedosisen. Bre røren utover i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Legg matpapir på bakebordet og strø litt sukker på. Hvelv kaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt. Dynk kaken med appelsinjus.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av egg og sukker. Stivpisk kremfløten og bland kremen med eggedosisen. Hell vannet fra gelatinen, og løs opp én og én plate i 1/2 dl kokende varmt vann. Bland gelatin og appelsinjus, og hell det i eggedosisblandingen under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den begynner å stivne.

Bruk en rund eller oval, lav bolle til å lage pinnsvinmamma i. Legg først bollen med åpningen ned på kaken og skjær rundt bollen. Legg denne kake-rundingen til side. Kle bollen innvendig med ett lag kake (kanskje du må ”lappe” litt). Fyll halvstiv fromasj i bollen og dekk med kake-rundingen, så bollen blir helt full. Sett bollen kaldt et par timer til fromasjen er helt stiv. Lag 3-4 pinnsvinbarn av kake- og fromasjrester som fylles i små aluminiumsformer. Sett dem kaldt.

Rør smør og melis mykt, og ha i egg og kakao til sjokoladekrem. Hvelv bollen og småformene over på et stort kakefat og dekk kakene med sjokoladekrem. Farg kokosmassen grønt som gress og fordel kokosen på fatet. Lag et lite hode i den ene enden ved å prikke ut to øyne og sett på en mandel til snute. Fyll resten av sjokoladekremen i en sprøytepose. Sprøyt ut små ”pigger”.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 18561)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Langpannekake
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pinnsvinmamma med barn.Pinnsvinmamma med barn.
Denne retten har 386,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.