Pizza Margherita 2

Bilde av Pizza Margherita 2.
Fotograf: Bunnpris

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Deig

10grgjær
1,5dlvann, lunkent
200grhvetemel +mel til utkjevling
0,25tssalt

Fyll

1boks(er)tomater
150grMozzarella eller Norvegia
2sspecorino (eller Parmesan) , nyrevet
0,5bunt(er)basilikum
4ssolivenolje
1dashsalt
nymalt pepper

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 173,27 Kcal
Protein 7,2 g
Fett 8,77 g
Karbo 15,71 g
Pris 4,57.- kr

Fremgangsmåten:

Til pizzadeigen røres gjæren ut i 2 ss lunkent vann. Bland i 2 ss hvetemel, dekk til deigen og la den heve 30 minutter på et varmt sted.

Legg resten av melet i en haug på bakebordet, lag en grop i midten. Legg den hevede deigen i midten av gropen, tilsett salt og elt alt til en glatt deig sammen med resten av vannet. Arbeid deigen godt og slå den av og til mot bakebordet. Kna godt i 10 min! Dette er viktig for at deigen skal bli riktig. Form deigen til en leiv og legg den i en bolle. Dekk med et klede og la den heve i minst en time på et varmt sted, til den er dobbelt så stor. Den kan godt stå mye lenger.

Sett stekeovnen på 250-grader. Dryss litt mel på en stekeplate. Elt deigen godt på et bakebord drysset med mel. Kjevl den litt ut og klem den jevnt flat med hendene til den har fåt en diameter pa ca. 28 cm. La kantene være litt tykkere (men ikke mye tykkere, bare litt). Legg den forsiktig på platen.

La tomatene renne av. Bruk en sil. Kraften skal ikke brukes. Skjær tomatene i skiver, fordel dem på pizzabunnen. La en ca. 2 cm bred kant være fri. Skjær Mozzarellæn (eller Norvegia) i tynne skiver, legg dem over tomatene. Krydre med salt og nymalt pepper.

Stek pizza'n i max 12 minutter på nederste rille. Dette kan variere fra ovn til ovn. Du ser når den er ferdig. Ta pizza'n ut, dryss over basilikumblad og tegn en "S" med olivenolje over det hele. Server den straks...Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Pizza
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Bunnpris
Oppskriften har hatt 3331 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 3012)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!