Pizza fra Elsa

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner

Deigen

4dlhvetemel
1,5dllunkent vann
20grgjær
4ssolivenolje
2tssalt

Sausen

Ca 4,5stkhakka tomater eller fra boks
2sstomatpuré
2feddhvitløk
2stkansjoser, italienske eller spanske urter

Fyll:

100grskinke, jeg bruker bogskinke på boks
1stkløk
250grost, ridderost og port salut, eller mozzarella
1tsoregano
litt blåmuggost
olivenolje
4stk filetansjosfileter, hvis du vil

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 167,32 Kcal
Protein 8,25 g
Fett 8,76 g
Karbo 13,19 g
Pris 6,34.- kr

Fremgangsmåte:

Ha nesten alt melet i en bolle (resten trenger du til kjevlingen). Bland gjæren med det lunkne vannet (bruker du tørrgjær, ha gjæren rett oppi melet). Hell det lunkne vannet og oljen over melet og kna til deigen er seig, men ikke klissete. Er den klissete, strø over litt mer mel. Kna i et kvarters tid (det er tida fra du begynner å kna til du slutter som teller, så du kan godt ta deg en fem minutters pause underveis).
La deigen stå og heve seg i én time på et lunt sted, før du kjevler den ut (bruker du kortere tid på knaing og heving, kan du risikere at deigen blir lite elastisk og vanskelig å kjevle ut).

Sausen
Hell de hakkede tomatene opp i en metallsikt, sånn at de renner av seg. Knus hvitløk med bladet på en kniv og finhakk. Mos ansjosene med en gaffel. Bland tomat, tomatpuré, hvitløk og urter. Smak deg fram.
Selve Pizza’en
Dette er min favorittpizza. Det er om å gjøre at deigen er så tynn som mulig, og det skal ikke være mye fyll på hver pizza.
Fyll
Strø mel på steikebrett et og kjevle ut deigen så de blir så tynne som mulig. Fordel et tynt lag pizzasaus på bunnen Skjær skinke i tynne skiver og løk i tynne ringer og fordel det. Strø over med revet ost Del ansjosen i to og legg oppå. Krydre med oregano. Stek pizza på nest nederste rille i steikeovnen ved 300 grader i sju minutter. Den sterke varmen gjør at pizzaen blir sprø og fin, men du må følge nøye med så den ikke blir brent ... og så du ikke blir det heller.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Pizza
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Elsa's hjemmeside
Oppskriften har hatt 2207 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 16499)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!