Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pizza med asparges og artisjokker




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
isvann
3stk liteartisjokker, renset og delt i to på langs
1dashsalt
10stkaspargestopper, ca 5 cm lang
3skive(r)løk, tynne
olivenolje
Ca 5feddkaramelisert hvitløkfedd)
1stknapolitansk pizzadei (se egen oppskrift)
5blad(er)basilikumblader, friske revet i små biter
100grfontinaost, alternativt Port Salut
1dashnykvernet pepper
2ssnyrevet parmesanost
1ssflatbladet persille, grovhakket friskt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Pizza med asparges og artisjokker med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier120,41534,26Kcal
Protein7,0531,28gram
Karbohydrat9,9143,97gram
Kostfiber2,7512,20gram
Fett5,2323,21gram
Mettet fett2,8612,69gram
Salt0,562,49gram
Pris på oppskriftenKr 10,81Kr 47,96Kroner
Hele oppskriften veier887 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Sett en bolle isvann ved siden av. Kutt av stilkene på artisjokkene i kant med bunnen. Legg de halve artisjokkene i det kokende vannet og kok opp. Mørkok dem i ca 10 minutter. Stikk i dem med en knivspiss for å kjenne om de er ferdige. Løft artisjokkene opp av kasserollen og legg dem rett over i isvannet. Slå av vannet og tørk dem på husholdningspapir. Bruk alternativt 8-10 hermetiske artisjokkhjerter uten laken.

Sett frem en ny bolle isvann. Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Forvell aspargesen i 6-8 sekunder. Legg den så rett over i isvannet. Slå av vannet og tørk den på husholdningspapir.

Til løken: hell olivenolje i en liten stekepanne til bunnen er dekket. Varm opp ved middels varme. Ha i løken. Surr den 8-10 minutter, til den er mør. Ta pannen av platen og sett til side. Tilbered karamelisert hvitløk, og sett til side.

Forvarm stekeovnen til 225 C.

Kjevle eller klapp deigen ut til en rund leiv, ca 1/2 cm tykk og 23 cm i diameter. La den være ca 1 cm tykk i kanten. Pass på at den ikke blir for tynn i midten. Mel et stekebrett og legg leiven midt på. Vær lett på hånden!

Fordel asparges, artisjokkhjerter, løk og hvitløk på pizzadeigen. Strø basilikum over det hele. Legg osteskivene oppå grønnsakene. Krydre etter smak med salt og pepper.

Stek pizzaen på nederste rille i ca. 15 minutter til skorpen er sprø og gyllen. Ta pizzaen ut og legg den på en middagstallerken. Dryss parmesanost og persille over. Server straks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 6087)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pizza
Diett/allergi: Vegetarmat
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.