Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Plumkake 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
250grtørkete aprikoser,
2dlamaretto (eller annen søt likør),
1stkvaniljestang,
250grsukker
250grsmør,
4stkegg
1stksitron økologisk, saft og skallet
125grlyse rosiner,
100grcocktailbær,
250grmel,

Sne-glasur:

4stkeggehviter,
2tssitronsaft,
1tsglycerolIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
900grmelis.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Plumkake 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier347,559 737,17811,43Kcal
Protein3,0786,017,17gram
Karbohydrat60,961 707,89142,32gram
Kostfiber1,2234,182,85gram
Fett8,34233,6619,47gram
Alkohol1,99 %55,754,65gram
Mettet fett4,98139,5211,63gram
Salt0,174,840,40gram
Pris på oppskriftenKr 7,16Kr 200,60Kr 16,72.-
Hele oppskriften veier2 802 totalt2 802 pr porsj233 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

Hakk aprikosene, så stykkene er på størrelse med rosiner. Legg dem i bløt noen timer, gjerne natten over, i amarettoen.

Blend sukker og vaniljestang til vaniljesukker. Hell smør i blenderen og blend med. Hell smørmassen over i en skål, bland eggene i et av gangen, og rør væsken fra aprikosene i.
Bland de tørkete frukter sammen med aprikosene og vend et par skjefull av melet i. Rør frukten i smør-egge-blandingen. Vend resten av melet i.

Hell deigen opp i en smurt springform. Bak kaken i 1 1/2-2 timer ved 180 grader. Tiden avhenger av, hvor høy springformen er - en lav form baker hurtigere enn en høy.
Kaken er ferdig, når der ikke henger deig på en strikkepinn stukket i kaken. Eller når et kjøttermometer/baketermometer stukket i kaken viser 95 grader.

Ta kaken ut av formen, prikk huller i med en strikkepinn og hell litt amaretto i hullene.

Snø-glasur
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Pisk litt av melisen i, tilsett sitronsaft og glycerol. Fortsett med at pisk melis i, inntil massen er seig og danner stive topper.

Smør glasuren i et tykt lag på den avkjølte kake og lag små spiraler med topp på med en kniv, så kaken ligner et snølandskab.

Pynt evt. med to røde cocktailbær og et par blad.

Glasuren blir helt hard, og hele kaken kan holde seg i ukevis i en lukket boks.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 22365)
Kategori: Kaker
Land: England

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Trenøttskake.Trenøttskake.
Denne retten har 303,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.