Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Pølser med ramsløkaïoli



Pølser med ramsløkaïoli oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Pølse i nordisk drakt! Grillet, grov pølse trukket i mørkt øl må en bli glad av. Server i rustikt grovbrød smurt med ramsløkaïoli og topp med frisk eple- og sellerisalat så har du en voksen festpølse!

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
8stkpølse
1literporter , eller annet mørkt øl
1stkrødløk , i skiver
2stklaurbærblad
6stksort hel pepper

RAMSLØKAÏOLI:

50grramsløk
2dlrapsolje
2stkeggeplomme
1tsdijonsennep
1sssitronsaft
0,25tssalt
0,25tspepper

EPLE- OG SELLERISALAT:

2stkeple
250grknollselleri (sellerirot)
3ssolje
2sssitronsaft
0,5stksitron, skallet
0,5tssalt
0,25tspepper
2stkpølsebrød
1ssfinhakket frisk ramsløk , til pynt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Selleri
Sennep
Spor-av-gluten
Spor-av-melk
Spor-av-selleri
Spor-av-sennep
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Pølser med ramsløkaïoli med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier182,96736,15Kcal
Protein4,8519,51gram
Karbohydrat6,4025,75gram
Kostfiber0,662,66gram
Fett14,0756,61gram
Mettet fett3,8315,41gram
Alkohol1,43 %
Salt0,823,31gram
Pris på oppskriftenKr 6,20Kr 24,95Kroner
Hele oppskriften veier3 219 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Lag aïoli med romtempererte råvarer. Skyll ramsløk, tørk dem lett og del i mindre biter. Kjør ramsløk sammen med olje og salt i en blender eller med stavmikser til en jevn masse. Visp sammen eggeplommer og sennep. Spe forsiktig med ramsløkoljen under konstant visping. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.
2. Ha øl, løk og krydder i en ildfastform, eventuelt en éngangs aluminiumsform. Varm ølbadet på grillen. Sett det deretter over i den indirekte varmesonen på grillen.

3. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Legg ferdiggrillede pølser over i ølbad og la dem trekke på lav temperatur. Smaken fra ølbadet vil sette seg i pølsene om de får godgjøre seg der en stund.

4. Kutt sellerirot og eple i små terninger. Bland terningene med olje, sitronsaft og -skall, smak til med salt og pepper.

Server pølser i ølbad med eple- og sellerirotsalat og ramsløkaïoli.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 31554)
Tilberedningstid: 40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Pølse i nudler.Pølse i nudler.
Denne retten har 132,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Medisterpølse med rotmos.Medisterpølse med rotmos.
Denne retten har 121,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølser med ramsløkaïoli.Pølser med ramsløkaïoli.
Denne retten har 182,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.